USSUM (Siber Suçlarla Mücadele Platformu) Teknoşenlik Eğitici Seminerlerinin sonuncusu Gençlik ve Spor Bakanlığı “Farkındayız” Projesi kapsamında TÜGVA Maltepe İlçe Temsilciliği tarafından Murat Naiboğlu İlköğretim Okulunda düzenlenen Yaz Okulunda gerçekleştirildi. Etkinlik süresince ortaokul çağındaki çocuklarımıza sosyal medyanın zararları, bilgisayar oyunlarındaki gizli şifreler, teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ve bilgisayar bağımlılığı üzerine dikkat çekici örneklerin verildiği bir seminer yapıldı.

Yaklaşık iki saat süren program boyunca öğrenciler kendilerine bilişim ve sosyal medya uzmanı TV Program Yapımcısı Muhammet Binici tarafından görsel örneklerle anlatılan oyunların tehlikelerini ve gizli mesajlarını büyük bir dikkatle ve biraz da hayret duygusu içinde dinleme ve seyretme imkânı buldular. Binici, özellikle Batı Dünyası tarafından hazırlanan ve içinde birçok subliminal mesajların barındığı oyunlarda Müslümanların birçok kutsalının nasıl hedef haline getirildiğini çeşitli oyunlardan verdiği örnekler ile açıkça ortaya koydu. Seminer boyunca öğrenciler, ellerindeki oyun kumandaları ile farkında olmadan bilinçsizce oynadıkları bu sözde oyunlarda Kabe’nin kurşunlatılmasından Hicaz Bölgesinin bombalatılmasına kadar birçok dini değerimizin nasıl ayaklar altına alındığını hayretler içinde öğrenme olanağı yakaladılar. Programdan sonra Maltepe TÜGVA Yaz Okulu öğrencileri kendileri ile yapılan röportajlarda oyunlarda sinsice gizlenmiş Müslümanların değerlerini aşağılayan bu mesajları daha önce Teknoşenlik programına katılan binlerce arkadaşı gibi bu proje vesilesi ile öğrendiklerini ve bundan böyle bu tür kaynağı belirsiz oyunlardan uzak durma konusunda daha dikkatli olacaklarını ifade ettiler.

Binici tarafından gerçekleştirilen seminerde Bilgisayar oyunlarındaki tehlikelerin yanı sıra sosyal medyanın kontrolsüz kullanımının nesillerimizde oluşturabileceği tahribat konusunda da oldukça uyarıcı ve yol gösterici bilgiler de verildi. Sosyal medyanın kontrollü kullanılmadığı takdirde nasıl bağımlı kişilikler oluşturduğu, toplumumuzda ruhsal bakımdan asosyal kişiliklerin çoğalmasına sebep olabileceği ve zaman yönetimi konusunda iradesiz nesillerin toplumu bir kanser gibi sarabileceği uyarılarının da yapıldığı programda öğrencilerin bilgisayar kullanımı ve sosyal medya ile ilişkilerinin sağlıklı biçimde düzenlenmesi için de çözüm önerileri sunuldu. Binici, sunumunun sonunda öğrencilerin hem seminerde anlatılanlar hem de kendi merak ettikleri konular ile ilgili sorularını da yanıtladı.
Bilişim ve sosyal medya uzmanı TV Program Yapımcısı Muhammed Binici, Gençlik ve Spor Bakanlığının sözü edilen “Farkındayız” projesi kapsamında bilgilendirici, uyarıcı ve farkındalık oluşturan bu tür yol gösterici programların ülke çapındaki ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrencilerin tümüne ulaştırılması için Bakanlık ile bu proje kapsamında çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Binici, sözlerinin devamında bu çalışmanın nesillerimize karşı hem aile hem toplum hem de kamu gücü sorumluluğu olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ara vermeksizin “FARKINDAYIZ” projesi kapsamında tüm dünya genelindeki sinema, animasyon, çizgi film, dizi, eğlence programları ve internetteki zararlı içerikleri tarayarak bu içeriklere karşı neslimizde farkındalık oluşturmak ve sosyal medyanın kontrolsüz kullanımını mercek altına almak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Biz de Haber Merkezi olarak o konferanslardan birine konuk olduk.
Şimdi seminerden görüntüleri birlikte izliyoruz.