Yandaşlığıyla öne çıkan Cumhuriyet, Sözcü, BirGün ve Sol Haber türevi yayın organlarının, 10 Kasım’da yaptığı paylaşım nedeniyle hedef gösterdiği Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp saldırıya uğradı.

MEHMET AKİF İNAN'IN ŞİİRİ SALDIRGANLARI KIZDIRDI

Şair Mehmet Akif İnan'ın 'Şehir gazeli' şiirine ait 'Doğ ey güneş erit taştan adamı. Ve kurut taşları diken elleri' sözlerini paylaşan Gökalp'ın Atatürk düşmanlığı yaptığı belirtildi. Söz konusu paylaşıma sinirlenen bir grup, Gökalp'ın bulunduğu fakülteye baskın düzenledi. Saldırgan gruba ilk müdahaleyi fakültede bulunan çalışma arkadaşları ve öğrencileri yaptı.

TARAFLARDAN KARŞILIKLI AÇIKLAMA

Saldırıyı düzenleyen grup, “Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden bir insanın üniversitemizde yeri yoktur. O’nun kurduğu bir yerde bu zihniyetle kimse barınamaz. İlgili hocayı istifaya çağırıyoruz.” açıklamasında bulundu. İslami İlimler Fakültesi öğrencileri de “Hüseyin hocamızın yanındayız. Yapılan bu girişimi kınıyoruz. Üniversiteler ilim yuvasıdır, kimsenin bu alanda zorbalık yapmaya hakkı yoktur” açıklamasında bulundu.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi. Fakültede bulunan çalışanlar ve öğrenciler suç duyurusunda bulunmak için üniversite yönetimine çağrıda bulundu.