A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'nda Fransa ile karşı karşıya gelmesinin ardından 87-86 mağlup oldu.

İlk periyotu üstün bitiren taraf Fransa oldu. 18-11'lik skorla ikinci çeyreğe geride giren Türkiye, bu çeyrekte de farkı kapayamadı.

Devre sonunda skor 45-33 Fransa üstünlüğüyle sonuçlandı. Üçüncü çeyrekte Buğrahan Tuncer'in etkili oyunuyla geri dönüş yapan milliler, Fransa’ya yalnızca 6 sayı imkanı verirken, 22 sayı buldu ve 57-49'luk skorla devreyi üstünlükle kapadı.

Son çeyrek karşılıklı sayılarla geçerken, son saniyelerde 2 sayıyla üstün olan kırmızı beyazlılar, iki serbest atış ve sonrasında sportmenlik dışı faulden gelen hakkını iyi kullanamadı. Fransa maç bitimine 3 saniye kala eşitliği sağladı.

Periyotlara göre sonuçlar şöyle:

İlk çeyrek sonucu: Türkiye 11-18 Fransa

İlk yarı sonucu: Türkiye 35-43 Fransa

Üçüncü çeyrek sonucu: Türkiye 57-49 Fransa

Maç sonucu: Türkiye 77- 77 Fransa

UZATMALARA GİTTİ

Uzatmada 8 sayı atarak takımı oyunda tutan Furkan Korkmaz, 1 sayı geride iken son topu kaptırdı ve Fransa karşılaşmayı galip bitirdi.

TURNUVA KARNESİ

Milli Takım, 3 galibiyet 2 yenilgi alarak grupları İspanya'nın arkasında ikinci sırada bitirmişti.

Karadağ, Belçika ve Bulgaristan karşısında galibiyet elde eden A Milliler, İspanya ve Gürcistan karşısında mağlup olmuştu.

Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı Türkiye’nin 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Alperen Şengün, Buğrahan Tuncer, Cedi Osman, Ercan Osmani, Furkan Korkmaz, Melih Mahmutoğlu, Onuralp Bitim, Sadık Emir Kabaca, Sertaç Şanlı, Shane Larkin, Şehmus Hazer, Yiğitcan Saybir.