Kemalist kimliğiyle ön plana çıkan ve CHP içerisindeki yapısal bozulmaya her fırsatta dikakt çeken Çalgüner bugün kaleme aldığı yazısında FETÖ'nün gerçekleştirdiği 17-25 Aralık operasyonunu ele aldı. Konuyla alakalı dikkat çeken tespitlerde bulunan Çalgüner, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun sözlerine katıldığını belirterek, "17-25 Aralık'ı bir jüristokrasi eylemi olarak görmek gerekir" ifadelerini kullandı.

İŞTE ÇALGÜNER'İN O YAZISI

"17-25 Aralık'ı bir jüristokrasi eylemi olarak görmek gerekir"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 24.12.2018 tarihinde Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) tarafından İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda düzenlenen "17-25 Aralık FETÖ'nün Yargı Darbesi" sempozyumuna katıldı.

Akbaşoğlu,sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün, dini görünümlü siyasi bir küresel organizasyon olduğunu söyledi.

“ İşin dini boyutu olduğu gibi siyasi ve iktisadi boyutlarının da bulunduğunu ifade eden Akbaşoğlu, yaşanan süreçlerin bunları gösterdiğini aktardı.

"Bu, birtakım oluşturulmuş yapıların, İslam dünyasında Müslümanları ve o coğrafyada yaşayan etnik ve dini kökenlere mensup insanları atomize etmek suretiyle kendi planlarını uygulamak isteyen emperyal güçlerin, dünyanın gidişatına, sonucuna ilişkin çeşitli plan ve projelerin uygulanması olarak karşımıza çıktı.

17-25 Aralık, 28 Şubat, 15 Temmuz ve şu an yaşadığımız bölgesel süreçler, hep birbiriyle bağlantılı olarak bugünlere geldi. 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı hedeflerini bugüne yeniden formatlayanların, Sevr'i gündeme getirenlerin, güneyimizde bir terör koridoru oluşturmak suretiyle aslında Nil'den Fırat'a arz-ı mevudu gerçekleştirmek, büyük İsrail'i gerçekleştirmek, küresel bir dünya imparatorluğu kurmakisteyenlerin hedeflerini ıskaladığımızda, sadece 17-25 Aralık sürecini kendi çerçevesi içinde değerlendirerek sonuçlar çıkarmaya çalıştığımızda fotoğrafın bütününü görmek söz konusu olmayabilir."

"17-25 Aralık'ı bir jüristokrasi eylemi olarak görmek gerekir" diyor.

Aynen katılıyorum bu görüşe ve 15 Temmuz sonrası için de geçerli olabilecek bu görüşü önemsiyorum.

FETÖ ve Elebaşı Fetullah, PDY'ye sadece bir örnek. Bilinen bir örnek diyelim…

Yargı(ç) Devleti yaratmak yani Jüristokrasi emrindeki Jüristokratlar  ve hukuk devletine paralel jüristokratik kararlar almak da  “PDY” kapsamındadır.

Miladı suçun işlendiği tarih olmak üzere, zaman aşımına bakılmaksızın, Hukuk Devleti yolu ile Yargıla(n)ma kapsamındadır.

“Hukuk devletine yönelik ve Ulus devlet karşıtı eylem ve işlemlerin tamamı istisnasız "PARALEL DEVLET YAPILANMASI” dır.

Korona ile mücadelenin Fetö virüsü ile mücadeleye benzememesi için; Korona hastaları ile teması olup, olası olarak bağışıklık kazanan kişilere de test yapılması gerekir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...