Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Kocaeli Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi İstanbulspor 2-1 kazanarak Süper Lig biletini almayı başardı.

İstanbulspor'a galibiyeti getiren golleri 33. dakika ve 45+9. dakikada penaltıdan İbrahim Yılmaz kaydetti. Bandırmaspor'un tek golü ise 45+3. dakikada penaltıdan Keny'nin ayağından geldi.

Bu sonucun ardından İstanbulspor, Ankaragücü ve Ümraniyespor'un ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

İbrahim Yılmaz büyük etken oldu

Sarı-siyahlıların golcü futbolcusu İbrahim Yılmaz, bu sezon takımının en golcü futbolcusu oldu. Normal sezonu 16 golle tamamlayan 28 yaşındaki futbolcu, play-off final maçında da 2 gole imza attı.

6 İstanbul takımına 2 takım daha eklendi

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Fatih Karagümrük’ün ardından bu sezon yükselen Ümraniyespor ve İstanbulspor ile birlikte 2022-2023 sezonunda Süper Lig’de 8 İstanbul takımı mücadele edecek.

17 yıl sonra Süper Lig heyecanı

Son olarak 2004-2005 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden sarı-siyahlılar 17 yıl sonra bu heyecanı yeniden yaşayacak. Bu süre zarfında 3. Lig’e kadar düşen ve 5 sezon bu ligde mücadele eden İstanbul ekibi, 4 sezon 2. Lig, 8 sezon da 1. Lig’de oynadı. 1. Lig’de 3 kez play-off mücadelesi veren Boğalar, önümüzdeki sezon Süper Lig’de boy gösterecek.

Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Royal Hastanesi Bandırmaspor'u 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen İstanbulspor'u tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında, "2021-2022 sezonu Spor Toto 1. Lig play-off final mücadelesi sonrasında Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan İstanbulspor'u kutluyorum. Başarılarda emekleri bulunan futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri tebrik ediyorum. Sarı-siyahlı camiaya, önümüzdeki sezon mücadele edecekleri Spor Toto Süper Lig'de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BANDIRMASPOR 1-2 İSTANBULSPOR

Stat: Kocaeli

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Royal Hastanesi Bandırmaspor: Gökhan Değirmenci, Lokman Gör, Alpay Koldaş, Mulumba, Kerim Avcı (Dk. 75 Akabueze), Keny, Okan Alkan, Mehmet Özcan, Landel (Dk. 57 Osmajic), Caner Cavlan, Levent Ayçiçek (Dk.56 Beykan Şimşek)

İstanbulspor: Muhammed Alperen Uysal, Tuncer Duhan Aksu, Mehmet Yeşil, İbrahim Yılmaz (Dk. 80 Emir Kaan Gültekin), Eduart (Dk.81 Muammer Sarıkaya), Oğuzhan Berber, Emrecan Uzunhan, Ferhat Yazgan, Valon (Dk. 72 Kağan Miray Bağış), Melih Kabasakal, Jetmir (Dk. 90 Inainfe)

Goller: Dk. 34 İbrahim Yılmaz, Dk. 45+9 (Penaltıdan) İbrahim Yılmaz (İstanbulspor), Dk. 45+3 (Penaltıdan) Keny (Royal Hastanesi Bandırmaspor)

Sarı Kart: Dk. 37 Landel, Dk. 45+3 Lokman Gör, Dk. 48 Keny, Dk. 68 Beykan Şimşek, Dk. 73 Caner Cavlun (Royal Hastanesi Bandırmaspor) Dk. 45+2 Oğuzhan Berber, Dk.46 Eduart, Dk. 56 Melih Kabasakal (İstanbulspor)