HaberMotto'da yer alan detaylara göre, Twitter'da Merve Çakır Gök adındaki bir anne, 19 Mayıs gösterileri için çocuklara önerilen kıyafetlere tepki gösterdi. 9 yaşındaki kızının da 19 Mayıs gösterileri için halk oyunları ekibinde yer aldığını ifade eden Gök, çocuklara atlet ve külotlu çorap giyilmemesi yönünde talimatlar verildiğini belirtti.

‘’MODERNİTE DAHA ÇOK BİLGİYLE DONANMAKTIR, SOYUNMAK DEĞİL, ÖĞRENECEKSİNİZ’’

‘’Pedofilinin, türlü sapkınlığın kol gezdiği bir dönemde el kadar yavruları, affınıza sığınıyorum, fahişe gibi giydirmenin kabul edilebilir bir yanı yoktur’’ diyen Gök, ‘’Ben yarın gidip çocuğumun bir aylık emeğini ve ödediğim ücreti çöpe atıp kızıma rapor alacağım ve çocuğumu o törene göndermek yerine bayram günü gidip Kurtuluş Savaşı müzesini gezdireceğim. Modernite daha çok bilgiyle donanmaktır soyunmak değil, öğreneceksiniz!’’ ifadelerini kullandı.

İşte sosyal medyada gündem olan Merve Çakır Gök’ün o paylaşımı;

‘’9 yaşındaki kızımın öğrencisi olduğu devlet okulunda 19 Mayıs programı için bir halk oyunları ekibi kurulması önerildi, biz de kabul ettik. Çocuklara bugün halk oyunları kostümü diye getirdikleri şey bir karış etek – göbeği açık bir bluz, kadın çocuklara içinize atlet ve külotlu çorap giymeyeceksiniz diye de sıkı sıkı tembihlemiş. Perşembe günü havanın Ankara’da yağışlı 9-17 derece olmasını bir yana bırakıyorum. Pedofilinin türlü sapkınlığın kol gezdiği bir dönemde el kadar yavruları affınıza sığınıyorum fahişe gibi giydirmenin kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Hep söyledim söyleyeceğim, bu ülkenin iki kutup arasında kamplaşmasının tek sebebi iki kutubun birbirinden mental olarak zerrece farkı haiz olmayan yobazlığındandır. Bir taraf açmanın bir taraf kapatmanın derdinde. Kimse objektif bir perspektifle bakmayı denemiyor. Ben yarın gidip çocuğumun bir aylık emeğini ve ödediğim ücreti çöpe atıp kızıma rapor alacağım ve çocuğumu o törene göndermek yerine bayram günü gidip Kurtuluş Savaşı müzesini gezdireceğim. Modernite daha çok bilgiyle donanmaktır soyunmak değil, öğreneceksiniz!’’