28 Şubat süreci, birçok kişinin hayatında derin izler bıraktı. Bu mağdurlardan biri de Yüzbaşı Sadık Güray Balatekin oldu. PKK ile mücadele için katıldığı bir operasyondan döndüğünde, kendisini bekleyen sarı zarf hayatını değiştirdi.
Eşinin başörtülü olması sebebiyle sosyal tesislerden ve diğer askeri haklardan yararlanamayacağı bildirildi. Ancak süreç bununla da sınırlı kalmadı. Bir süre sonra eşi mide kanserine yakalandı. Tedavi için GATA Askeri Hastanesi’ne başvurduklarında, Balatekin’in ordudan ihraç edildiği bildirildi.
Eşinin tedavisine başlanamadan ordudan atılan Balatekin, büyük bir mağduriyet yaşadı. Sadece 15 gün sonra eşi vefat etti. 28 Şubat süreci, Sadık Güray Balatekin gibi birçok vatanseverin hayatını altüst etti ve tarihe kara bir leke olarak kazındı.