Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti genel merkezinde "28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı" etkinliğinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar: 

Erbakan Hoca farklı bir siyasi anlayışla yola çıktığında çok ağır eleştirilere maruz kaldı. O sabırla duruşunu bozmadan, derdini, davasını ömür boyunca anlattı. Hamdolsun ki onun hayalini bugün Türkiye gerçekleştirdi. AK Parti gerçekleştirdi.

"Balans ayarı yapmaya çalıştılar"

Türkiye ne yazık ki yakın tarihimizde darbelerden çok çekti. Vesayet odakları devletin gücü ile istemedikleri siyasetçilere ayar verme hevesinde oldu. Toplumsal mühendislik yaptılar, balans ayarı yapmaya çalıştılar.

Türkiye üzerinde oynanan bu çirkin oyunla siyasi ve demokratik düzen yara aldı, en önemlisi de ekonomi ciddi anlamda bozuldu. O dönemin zorbaları siyaset kurumunu da işlevsiz hale getirdi. Ömrünü Türkiye'ye adamış başbakana alenen zulmettiler.

"28 Şubat'ın maliyeti 390 milyar dolar"

Anadolu insanının sahip olduğu firmalar fişlendi. Medya kontrol altına alındı. O günün başlıkları hep birbirleri ile anlaşmış, talimatla atılmış başlıklar. Hep adım adım darbeyi hazırlayan başlıklarla o günün gazeteleri çıktı. Aydınlar, yazarlar suçlandı. 28 Şubat'ın Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar.

Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor.

"Bin yıl süreceği söylenen darbeleri tarihin çöplüğüne attık"

Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor.

"En ağır cezayı alacaklar"

28 Şubat davasında sona geldik. İntikamla değil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

"28 Şubat'ı unutmadık, unutturmayacağız"

Darbeciler bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. Bugün 28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. 28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız.

Hukukumuzu, namusumuzu emperyalist emelleri olanlara ve onların kiraladığı hainlere asla çiğnetmeyeceğiz.

Her vatandaşın hakkını korumak namus borcumuzdur. Devletimizi, bayrağımızı, hukukumuzu gözümüzün nuru gibi koruyacağız.

"Karşılarında 81 milyon vatan evladını bulacaklar"

15 Temmuz günü hain darbeye karşı millet tek yürek oldu. Artık bu ülkeye karşı operasyon yapmaya kalkanlar karşılarında 81 milyon vatan evladını bulacaklar.