Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in, Enerji Bakanlığı döneminde başlatılan Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu'nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek. Projesi sayesinde Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'in ticaret limanı olacak.

50 İLİ İLGİLENDİRİYOR

Rusya, Gürcistan ve Ukrayna'ya kent üzerinden ithalat ve ihracatın önü açılacak

Dolaylı şekilde yaklaşık 50 ilgilendiren toplam maliyeti de 1 milyar liranın üzerinde olan proje ile Karadeniz'in kapıları, İç Anadolu ve Akdeniz'e açılacak.

Ordu'dan, Akdeniz Bölgesi'ndeki illere kadar ulaşımı kolaylaştıracak olan proje, Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta önemli rol de üstlenecek.

Ordu sınırlarında 15 kilometre uzunluğunda 25 tek tip tünel, çok sayıda köprü ve 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük bulunan Karadeniz-Akdeniz Yolu, ithalat ve ihracat açısından da önemli bir rol üstlenecek.

28 TÜNEL BULUNUYOR

Karadeniz-Akdeniz Yolu, Ordu ilinden başlayıp Sivas'ın içinden geçen ve Osmaniye ile Adana sınırlarına ulaşan yolun adıdır. İkişer şerit olmak üzere iki yönden oluşan güzergâhı üzerinde 28 tünel bulunuyor.

ORDU-SİVAS ARASI 45 DK

 "Karadeniz Akdeniz" projesinde tüm çalışmalar bittiğinde Ordu-Sivas arasındaki 3 saatlik mesafenin 45 dakikaya düşecek