6 yaşında evlendirildiği iddia edilen kızın dayısı ve kardeşiyle düğününde çekilen fotoğrafının gün yüzüne çıkmasıyla beraber kafalar iyice karıştı. Konuyla alakalı 6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G’nin kardeşleri açıklama yaptı. Kardeşler, "Böyle bir olay yok. Evlilik fotoğrafı diye paylaşılanlar hafızlık merasimlerinden. Hepimizin öyle fotoğrafları var." dedi.

"PROFESYONEL STÜDYO ÇEKİMİ"

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Hatice Kübra Gümüşel'in ağabeyi, "Bu fotoğraf kardeşimize ait. Diğer kardeşlerimin de gelinlikli fotoğrafları var. Bunlar profesyonel stüdyo çekimi. Evlendiler mi bunlar şimdi? Öyle bir konu olsaydı herkesten önce bizim haberimiz olurdu. Böyle bir şey yok. Böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Onunla aynı evde büyüdüm. İki yıl evvel, çocuğum olduktan 15 gün sonra gitti" dedi.

"BİZİM YAŞITIMIZDAKİ HERKES KABARIK ELBİSE GİYERDİ"

Gümüşel'in kız kardeşi, Fatma Betül Gümüşel ise, "Bizim yaşıtımızdaki kızların hepsi bir tören olduğunda hemen kabarık kabarık elbiseler giyerlerdi.Ablamla aramız çok yakın. Öyle bir şey olsa aynısı bize de olurdu. Bize öyle bir baskı olmadı. Ben 21 yaşındayım. Gitmeden önce ablam biraz değişti sadece. İkinci çocuğu oldu, çok mutluydu. 5. aya kadar bir yerlere gidiyordu sürekli. Bebeğinin cinsiyetini öğrenmeye gittiğinde, bebeğini kaybettiğini öğrendi, ondan sonra çok değişti. O neşeli insan gitti, yerine başka biri geldi" diye konuştu.

Gümüşel'in küçük kız kardeşi Ayşe Hümeyra Gümüşel de ablasının sözlerine destek vererek, "Ben 19 yaşındayım. Hala bekarım ve evlenmedim" ifadelerini kullandı.