İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Ebubekir Meydanı ile İBB Bağcılar Kadın Hizmet Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu. Ekrem İmamoğlu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen ve sözleri dolayısıyla hedef hâline geldiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e destek çıktı.

KILIÇDAROĞLU’NA “CUMHURBAŞKANIM” DEDİ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanım” şeklinde seslenen Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Ne derdiniz var kadınlarla açıkçası sormak istiyorum. Seçimlerde rakibimiz olan ittifak böylesi bir akılla sürece bakıyor. Buna itiraz eden kendi kadın yöneticileri dahi sosyal medyada fanatiklerce adeta linç ediliyor. Açıkçası bu üzücü bir fotoğraftır. Sayın Cumhurbaşkanım bunu da değiştireceğiz. Halbuki iktidar partisine mensup kadın yönetici ne demiş de saldırıya uğramış? 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa bizim kırmızı çizgimizdir demiş. Değişmesin, hafifletilmesin demiş. E doğru demiş. Ben alkışlıyorum hanımefendiyi. Bizde doğruya doğru, eğriye eğri.”

İYİ Partili Lütfü Türkkan DA DESTEK MESAJI YAYIMLAMIŞTI

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Özlem Zengin için Twitter hesabından bir destek mesajı yayımlamış, ""Özlem Zengin iyi eğitimli tecrübeli bir siyasetçidir. Bir çok konuda çok farklı düşünüyoruz ama bu onun mert, dürüst bir siyasetçi olduğu gerçeğini değiştirmez. Son dönemde onu hedef alan linç kampanyasında amasız veyasız yanındayım. Yalnız değilsin kız kardeşim." demişti.