Genel seçimin yaklaşmasıyla beraber cumhurbaşkanı adayı henüz belli olmayan Millet İttifakı'nda adaylık tartışmaları alevlenmeye başladı. Birçok isim ortaya atılırken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"ADAY BELİRLEME SÜREÇLERİ STRATEJİ MESELESİDİR"

Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; 'AK Parti veya birilerinin gönlü istedi' diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!" ifadelerini kullandı.

6 muhalefet partisi millet ittifakı

"AK PARTİ DÖNEMİNDE SORUMLULUĞA ORTAK OLMAMIŞ"

Uysal, paylaşımının devamında, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" dedi.

DAVUTOĞLU VE BABACAN'A GÖNDERME Mİ?

Uysal'ın bu paylaşımı, altılı masada birlikte oturduğu DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'de üst düzey görevlerde bulunması dolayısıyla dikkat çekti. 

ŞENER VE KILIÇ DA BU MADDELERİN MUHATABI

Ayrıca bu paylaşım cumhurbaşkanlığı adaylığı olarak da isimleri geçen Abdüllatif Şener ve Haşim Kılıç'ı da kapsadığından kafalarda soru işareti oluşturdu.