Altı muhalefet partisinin İYİ Parti ev sahipliğinde yaptığı 5'inci toplantı 3 Temmuz'da gerçekleşmişti. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada ise "Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemden yana olan, demokrasi âşıklarının adayı olacaktır." denildi. 5'inci toplantının ana gündem başlıklarından biri geçiş süreci için hazırlanacak protokol olmuştu.

SON TOPLANTININ EV SAHİBİ KARAMOLLAOĞLU

Altılı masa, son toplantısını 7 Ağustos’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek. 6'ıncı toplantıda, daha önceki 5 görüşmede mutabık kalınan konular değerlendirilerek, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası belirlenecek.

MASADA “EKONOMİK KRİZE KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” VAR

Sözcü'nün haberine göre, zirvede “ekonomik krize karşı çözüm önerileri” konusunda somut çözüm yollarının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Özellikle bazı kesimlerden gelen “Sürekli toplantı yapılıyor, somut bir şey çıkmıyor” eleştirilere karşı cevap verilecek.
Liderlerin, 7 Ağustos'ta birinci turu tamamlanacak görüşmeleri belli periyotlarla sürdürmesi de bekleniyor. Özellikle genel başkan yardımcılarının yer aldığı komisyonların yürüttüğü çalışmaların nihai şekli için liderlerin zaman zaman bir araya geleceği belirtildi.