Brüksel'de Rusya-Ukrayna savaşı bağlamındaki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Joe Biden, bugün Polonya'ya geçerek Rzesnow kentine vardı.

Biden, kentte bulunan ABD 82. Hava İndirme Tümeni üssünü ziyaret ederek, Amerikan askerleriyle sohbet etti.

ABD ASKERLERİNE MORAL ZİYARETİ

Üssün kafeteryasında askerlerle pizza yiyen Biden, daha sonra onlara hitap etti.

Biden, "Demokrasi ve otokrasi arasında bir savaşla karşı karşıyayız şu anda. Demokrasinin 21. yüzyılda başarıya ulaşacağını ve galip geleceğini düşünen dünya liderleriyle bir aradayız." dedi.

Biden, "Şu anda yaptıklarınız tüm dünya için çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

BİDEN'IN AÇIKLAMALARI

Biden'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Demokrasiyi savunmak vahşeti önlemek için buradayız. Bundan 5 sene sonra bundan 10 sene sonra hiçbir şey aynı şekilde kalmayacak ama demokrasi ve bizim ortak değerlerimiz ayakta kalacak. Yaptığınız iş gerçekten çok belirleyici. Bizim kutsal bir görevimiz var. Benim oğlum Irak'ta görev yaptı Kosova'da görev yaptı.  Avrupa'nın yanında olacaksınız. Bunlar için de sizlere teşekkür ediyorum. ABD'den buraya 12 bin kişi daha gelecek. Toplamda 100 bin kişilik birlikle Avrupa'da görev yapıyoruz NATO şemsiyesi altında.. Sizler en iyilersiniz. Tek bir basit sebep için buradayım, sizlere teşekkür etmek."

BIDEN DUDA GÖRÜŞMESİ

Biden'a ziyaretinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik etti. Biden'ın günün ilerleyen saatlerinde Polonya'nın başkenti Varşova'ya geçmesi ve yarın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi planlanıyor.

Görüşmede Biden'ın, Duda'ya Ukraynalı mültecilere kucak açtıkları için teşekkür etmesi bekleniyor.