Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda eğitimlerini icra eden TCG Anadolu, tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştı.

Dünyanın ilk dronlu savaş gemisi olarak anılması, birçok ülkenin radarına girmesini sağladı. Deniz üzerinde adeta demirden bir kaleyi andıran TCG Anadolu, şu sıralar halka açık ziyarete sunuldu.

"HAVACILIK TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA  AÇILDI"

ABD'nin önde gelen savunma ve teknoloji alanında yayın yapan medya kuruluşlarından Popular Mechanics SİHA gemisi TCG Anadolu'yu manşetine taşıdı. Savunma sitesinde paylaşılan haberde;

"Havacılık tarihinde yeni bir sayfa geçen hafta, bazılarının hiç beklenmedik bir yer olarak gördüğü bir yerde açıldı: Türkiye'de.

Türk donanmasının yeni amiral gemisi ve şimdiye kadarki en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu bulutlu bir havada hizmete girdi.

Gemide hem helikopterler hem de aralarında doğrudan muharebe görevleri için tasarlanmış insansız hava araçlarının da bulunduğu insansız hava araçları bulunuyordu." açıklamaları yer aldı.

TB3 İÇİN "TANIDIK BİR İSİM" İFADESİ KULLANILDI

Popular Mechanics'in yayınlamış olduğu haberde TCG Anadolu'nun genel özelliklerinden bahsedildi. Ayrıca TCG Anadolu üzerinde bulunan helikopterlere ve KIZILELMA'ya değinen savunma sitesi TB3 için "tanıdık bir isim" ifadesine yer verdi.

Sitede ayrıca TB3'ten bahsederken, Ukrayna'nın Türkiye'den TB2 satın aldığını ve savaşta Rus askeri yerlerin bombalanması için etkin rol oynadığı bilgisine yer verildi.

SAVUNMA TEKNOLOJİLERİNDE TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALACAKLAR!

Savunma sitesi tarafından yapılan açıklamada, sahada aktif görev yapacak olan TCG Anadolu'nun Dünya'da ilk dronlu savaş gemisi olduğu vurgusu yapıldı ve TCG Anadolu'nun yelken açabildiği her yerde keşif ve hassas saldırı görevleri yürütme kabiliyeti sağlayabileceği belirtiliyor.

Haberde Türkiye'nin savunma teknolojisinde düşük bütçeyle yüksek güç sunan savaş araçlarının geliştirilebileceğini kanıtladığı ve Türkiye'nin kullandığı bu teknolojileri zaman sonra Japonya, Brezilya, Avustralya, Hindistan ve diğerlerinin de donanma geliştirirken Türkiye'nin bu stratejisini örnek alabileceği belirtildi.