ABD'de Noel'den itibaren sıcaklıklar her geçen gün daha da düşüş gösteriyor ve yetkililer bu durumun daha da kötüleşeceğini belirtiyor.

abd-karfirtinasi-13

Hatta yetkililer bölgenin Mars gezegeninden daha da soğuk hale getirileceğini ifade ediyor.

abd-karfirtinasi-11

ABD'nin Doğu Yakası'nda şimdiden 16 kişi soğuktan yaşamını yitirdi. Bu rakamın daha da artacağından şüphe ediliyor.

abd-karfirtinasi-09

Meteorologlar; ABD'nin kuzeydoğusunda alçak basınç bölgesi, kış kasırgası ve görüşü sıfıra indiren kar yağışları olacağını öngörüyor.

abd-karfirtinasi-10

Meteorologların 'bombogenesis' adını verdiği bu kasırga, 24 saat içinde basınçta 24 millibarlık düşüşe neden oluyor.

abd-karfirtinasi-08

Uzmanlar bilhassa kuzeydoğu bölgesinin kısmen Mars gezegeninden daha soğuk olacağı uyarısını yaptı.

abd-karfirtinasi-07

Kasırga bombasının bugün New England'dan giriş yapması ve 30 santime varan kar yüksekliği, hızı satte 97 kilometreye varan fırtınaya yol açmasının beklendiği açıklandı.

abd-karfirtinasi-06

Sıcaklıkların çok ani düşüşüyle birlikte hiç akıllara gelmeyen bölgelerde bile kar yağışı meydana geldi. Örneğin Florida'nın bazı kentlerine yıllar sonra ilk kez kar yağdı.

abd-karfirtinasi-05

Hayatı olumsuz etkilemeye başlayan 'kasırga bombası' nedeniyle okullar, iş yerleri ve dükkanların çoğu kapatıldı. 2700'ü aşkın uçuş iptal edildi ve eğitime ara verildi.

abd-karfirtinasi-04

Yetkililer; New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde sıcaklıkların eksi 25 dereceye ulaşmasını bekliyor.

abd-karfirtinasi-03

New Hampshire'da ise termometre eksi 35 dereceyi görecek.

abd-karfirtinasi-02

100 MİLYON AMERİKALIYA UYARI! 2200 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Ülke genelinde 100 milyona kadar Amerikalı, aşırı hava koşulları nedeniyle uyarı altına alındı. Şimdiye kadar 2.200 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

abd-karfirtinasi-01

New Jersey Valisi Phil Murphy, fırtına ilerledikçe artması beklenen kar yağışı nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Yağışlar New England kıyılarında güçlenirken, basınçtaki hızlı bir düşüş büyük sağanaklar ve kuvvetli rüzgarları beraberinde getirip durumu bir  'bomba kasırgasına' dönüştürebilir.

TRAFİK CEHENNEMİ YAŞANABİLİR
Richmond, Virginia ve Washington DC arasındaki I-95 koridoru boyunca yoğun kar yağışından birkaç gün sonra, sürücüleri 24 saatten fazla mahsur bıraktı. Uzmanlar önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla Trafik cehennemi yaşanabileceği konusunda uyarıyor


ÇIĞ UYARISI GELDİ
Bugün, Oregon, Montana, Idaho, Washington Eyaleti, Wyoming, Batı Virginia, New York ve Maine'in çeşitli bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Seattle'daki Ulusal Çığ Merkezi, Cascade Dağları, Olimpik Ulusal Park ve Hood Dağı'nda büyük çığların düşebileceği konusunda uyardı.


TEST VE AŞI MERKEZLERİ FAALİYET GÖSTEREMİYOR
New York ve New Jersey eyaletleri başta olmak üzere Doğu Yakası'ndaki birçok eyalette de sürücüler için "Kar Fırtınası" uyarısı yapıldı ve trafikte yaşanacak problem için dikkatli olunması istendi.

Ülkenin kar yağışından etkilenen bölgelerinde faaliyet gösteren Kovid-19 test ve aşı merkezleri de yoğun kar yağışı nedeniyle faaliyet göstermeyeceğini duyurdu.