Kurbanlardan bazılarının evsiz olması üzerine tehlikede olup olmadıkları sorulduğunda ise, Stockton Polis Departmanı'ndan McFadden, "Açıkçası herkesin risk altında olduğunu söyleyebilirim" dedi. Katilin yakalanmasına destek olanlara ise 125 bin dolar ödül verilecek.

ABD’de polis geçen yıldan beri cinayet işlediğinden şüphelenen zanlının peşinde…

Polis, geçen hafta yaptığı açıklamada Stockton kentinde hedef alınan son 5 kurbanın 21 ile 54 yaşları arasında erkekler olduğunu ve cinayetlerin 8 Temmuz ile 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiğini söyledi. Aktarılan bilgilere göre 5 cinayet kurbanından 4’ü Latin Amerika kökenli.

Söz konusu cinayetlerin gece geç saatlerde, kurbanlar tek başına gezinirken işlendiği açıklandı.

Geçen yıl Oakland'da işlenen bir cinayet ile Stockton'da bir kadının vurulmasının bu cinayetlerle bağlantılı olduğu belirtildi.

Nisan ayında 46 yaşındaki siyahi bir kadın silahla yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan kadın, silahlı saldırıdan kurtulmayı başardı.

Yaralanan kadın, katilin koyu renkli kıyafetler giydiğini ve maske taktığını belirtti. Polis ise şüphelinin bir görüntüsünü yayınladı.

Stockton Polis Departmanı Şefi Stanley McFadden Salı günü düzenlediği basın toplantısında, yetkililerin ‘potansiyel bir seri katil’ olabileceğine inandıklarını söyledi. Yetkiler bu kanaate balistik inceleme ve video görüntülerinin incelenmesi sonucu vardı.

‘HERKES RİSK ALTINDA’

Kurbanlardan bazılarının evsiz olması üzerine tehlikede olup olmadıkları sorulduğunda ise, McFadden, "Dürüst olmak gerekirse herkesin risk altında olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Birbirine yakın bölgelerde işlenen cinayetlerde herhangi bir eşya çalınmadığı için hırsızlık şüphesi üzerinde durulmuyor. Kurbanların hiçbirinde ise darp izi bulunmuyor.

The Guardian’da yer alan habere göre polis kesin bir ifade ile 7 cinayetin hepsinin aynı silahla işlenip işlenmediğini söylemese de basın toplantısında tek bir silah olduğu ima edildi.

Cinayetlerin sebebi henüz bilinmiyor. Katilin yakalanmasına destek olanlara ise 125 bin dolar ödül verilecek.