Oscar ödüllü yıldız aktör Sean Penn, Ukrayna hükümeti tarafından Perşembe günü Kiev'de düzenlenen bir basın toplantısında göründü ve hükümet yetkililerinin birçok dünya liderinin 1945'ten bu yana Avrupa'daki en kötü çatışma olarak adlandırdığı kriz hakkında konuşmalarını dinledi.

Penn daha önce film için araştırma yapmak üzere Kasım 2021'de Ukrayna'yı ziyaret etmişti. Ukrayna ordusuyla yaptığı ziyaretler, o sırada sosyal medyada buluşmaların fotoğraflarını yayınlayan Ukrayna ortak kuvvetler operasyon basın servisi tarafından belgelendi.

"BATILI POLİTİKACILARIN GÖSTERMEDİĞİ CESARETİ GÖSTERDİ"

Penn hafta başında Kiev'e geldi ve başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk'un yanı sıra yerel gazeteciler ve ordu mensuplarıyla bir araya geldi. Ukrayna devlet başkanı Volodymyr Zelenski'nin ofisi, Ukrayna büyükelçiliği aracılığıyla  "Ukrayna'da yaşanan tüm olayları kaydetmek ve dünyaya Rusya'nın işgali hakkındaki gerçeği anlatmak için özel olarak Kiev'e gelen" sanatçıya teşekkürlerini bildirdi.

“Sean Penn bugün Ukrayna'da Ukrayna'yı destekleyenler arasında. Ülkemiz, böylesi bir cesaret ve dürüstlük gösterisi için kendisine minnettardır” denildi. Ayrıca, Kiev, Penn'in “ bazı Batılı politikacıların göstermediği cesareti gösterdiğini” söyledi.

Açıklamada, “Özgürlük mücadelesini destekleyen Ukrayna'nın gerçek dostları gibi ne kadar çok insan böyle olursa, Rusya'nın bu iğrenç işgalini o kadar çabuk durdurabiliriz” ifadelerine yer verildi.