Amerikan Washington Post'a konuşan bir ABD'li yetkili, İsrail'in savunma amaçlı Arrow önleyicilerinin azaldığını açıkladı. Yetkili, ABD'den ikmal yapılmaması ya da ABD güçlerinin daha fazla müdahil olmaması durumunda, İsrail'in ancak 10 ya da 12 daha dayanabileceğini öngördüklerini söyledi.

'İSRAİL'İN SİSTEMİ ŞİMDİDEN BUNALMIŞ DURUMDA'

Açıklamada bu haftanın sonlarına doğru İsrail sistemlerinin savunma mühimmatlarını paylaştırma ihtiyacı nedeniyle füzelerin yalnızca daha küçük bir bölümünü engelleyebileceği belirtildi. İsrail'in İran'dan gelebilecek uzun menzilli balistik füzelere karşı koyma kabiliyetinin belirsiz olduğu söylendi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkili, "Önlemek istediklerini seçmeleri gerekecek. Sistem şimdiden bunalmış durumda" dedi.

Bakan Fidan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim tarafından kabul edildi
Bakan Fidan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim tarafından kabul edildi
İçeriği Görüntüle

Wall Street Journal'a konuşan başka bir yetkili ise kapasite sorunlarının birkaç aydır ABD'nin radarında olduğunu ve Washington'un İsrail'in savunma pozisyonunu kara, deniz ve hava sistemleri aracılığıyla güçlendirmeye teşvik ettiğini söyledi.