Son zamanlarda instagram’da @kuddussteak hesabında yaptığı yemekler ve paylaştığı videolarla yüzbinlerce insana hitap eden ve paylaşımları oldukça fazla beğenilen Abdül Kuddüs şef, Türkiye'de yaşanan depremden dolayı Özbekistan’dan yardımlarına devam etmiş ve deprem bölgesine yemek ve yemek yapımı için malzemeler göndermiş ve yıllarca çalıştığı emek verdiği ikinci evi olarak gördüğü Türkiye’ye yardımdan geri durmadı.

Peki Instagram’da @kuddussteak adı ile paylaşım yapan Abdül Kuddüs kimdir?  

1991 doğumlu olan Kuddüs, Özbekistan’ın Andican şehrinde dünyaya gelmiştir. Ufak yaşlardan itibaren çalışma hayatı ile tanışan Kuddüs, ilerleyen yaşlarda mutfağa merak salmış ve aşçılık konusunda tecrübe kazanmaya başlamıştır.  

Özbekistan da çalıştıktan sonra verdiği ani bir karar ile Özbekistan’dan ayrılan Kuddüs, dünya çapında milyonlarca insanın damak zevkine hitap eden Türk yemeklerini iyice öğrenmek ve Türk Mutfağına daha fazla hâkim olmak için İstanbul’a gelmiştir. İstanbul’da çeşitli restoranların mutfağında çalışıp, aşçılık ve ustalık konusunda iyice pişen Kuddüs, 18 yaşında İstanbul Başakşehir Metrokent’te 300 m2 bir restoran açmış ve hayatına farklı bir noktaya taşımıştır. 

Uzun yıllar İstanbul’daki restoranı işleten ve herkese kendini sevdiren Kuddüs, Türkiye’de öğrendiği Türk yemeklerini kendi ülkesinde İstanbul Kebap Restaurantı adı altında orada yaşayan vatandaşlara sunmak için İstanbul’dan ayrılmış ve Özbekistan’a geri dönmüştür. Hala Türkiye’de farklı kontaklarda da bulunan Kuddüs, Instagram’da da @kuddussteak hesabında binlerce kişiye yaptığı lezzetleri sunmaya devam ediyor.