Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını isteyen Lütfi Elvan'la ilgili son günlerde bazı medya organlarında çeşitli iddialar dolaştı. En son iddia ise Elvan'a Davutoğlu'nun Gelecek Partisi veya Ali Babacan'ın Deva Partisi'nden davet geldiği yönündeydi. İddialara ilişkin Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Lütfi Elvan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında görev değişikliği sürecinde geçen diyaloğu paylaştı.

İşte Lütfi Elvan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen o diyalog:

"Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanı’ydı. Ancak uygulanan yeni ekonomi politikalarını doğru bulmuyordu. Bu düşüncelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştı. Erdoğan’ın, “biraz sabır” demesine rağmen, çalışmaya devam etmek istemesine rağmen, tutarlılığını korumak, kendisine olan saygınlığını kaybetmemek için görevden affını istedi. Başbaşa görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir şey daha söyledi: ”Efendim, ben ayrıldıktan sonra kulağınıza farklı şeyler gelebilir. Ama şundan emin olun. Ben siyasete sizinle başladım, sizinle bitireceğim” dedi.

Erdoğan, Lütfi Elvan’ın istifasını kabul etti. Ama Lütfi Elvan bakanlıktan ayrılırken küçülmedi, tam aksine büyüdü. O nedenle şuraya gitmedi, buraya gitmedi yorumları boşuna. Ne Lütfi Elvan Erdoğan’dan ayrılır ne de Erdoğan Lütfi Elvan’ı bırakır.

Siyasette kalite budur. Vefa budur. Bu tavır siyasete saygınlık kazandırır."

KAYNAK: HÜRRİYET