Sitemiz yazarı Abdurrahman Dilipak'a 'AKP'nin papatyaları' yazısı nedeniyle AK Parti'nin açtığı davanın 3. duruşması Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Dilipak dava öncesi Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'e açıklamalarda bulundu.

dilipak adliye önü

'12 KADAR TANIĞIN DİNLENMESİNİ BEKLİYORUZ'

Araştırmanın derinleştirilmesi talebinde bulunduklarını belirten Dilipak, ''12 kadar tanığın dinlenmesini bekliyoruz. Bir gün önceki yazım, aslında bu yazının üzerinden anlaşılması gereken hedef kitleyi net ifade ediyor. Bu yazının çıkış tarihi, 15 Temmuz'un yıldönümü, Ayasofya Camii'nin açılışı ve Kurban Bayramı haftasına denk geliyor. Bunların hepsinin tartışıldığı bir ortamda yazıldı.'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin iddiasına göre, Dilipak'ın yazısı AK Parti kadın kollarına yönelik bir hakaret söz konusu. Dilipak da AK Partili kadınlara yönelik bir söylemi olmadığını belirtmişti. AK Parti'deki AKP'lileri eleştirdiğini de vurgulayan Dilipak, eşcinsellere destek verenlerin 'fuhşiyat' içinde olduklarını belirtmek istediğini söylemişti. Geçtiğimiz Kasım ayında KADEM'in açtığı davada Dilipak 100 bin TL manevi tazminat cezası almıştı.

AKP'NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Dilipak'ın 'AKP'nin papatyaları' yazısındaki davaya neden olan o bölüm:

''AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!''