Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, 2018'de AK Parti döneminde Hadımköy'de başlanan ve yüzde 50'si tamamlanan, tüm mekanik donanımları satın alınan Avrupa'nın en büyük ekmek fabrikasının yapımını 2019'da göreve gelince durdurdu. Bir süre sonra yeniden başlanan çalışmaların bitmesiyle fabrika, 23 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

osman nuri kabaktepe-3

"ÜRETİLEN BİR TANE BİLE EKMEK YOK"

Ancak Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası'nın 3 aydır bir ekmek bile üretmediği ortaya çıktı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB yönetimine tepki göstererek, "Genel başkanınızı çağırıyorsunuz. Önlük giyip, etrafa 5-6 ekmek koyup mizansen yaptınız. Aradan 3 ay geçmiş, üretilen bir tane ekmek yok" dedi. Bu sırada basın açıklamasının yapıldığı noktaya gelen Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ise fabrikanın çalıştığını iddia etti. Nama, basın mensuplarının fabrikayı ziyaret etme tekliflerini ise, "Burası bir gıda firması. Biliyorsunuz hijyen koşulları gereği planlanmadan ziyarete açılmaz" diyerek geri çevirdi.

ÜRETİM BANTLARI BOMBOŞ

Çalıştığı öne sürülen fabrikanın faaliyette olup olmadığını yerinde görmek için önce gece boyunca fabrikanın bulunduğu yerde bekledi. Sabaha kadar herhangi bir ışığın yanmadığı fabrikaya, normal bir çalışma düzeninde ekmek sevkiyatı yapılması gereken saat 06.00 sıralarında bile hiçbir personelin giriş yapmadığı görüldü. Sadece güvenlik görevlilerinin bulunduğu fabrikaya herhangi bir araç giriş çıkışı da olmadı. Fabrikanın depo çıkışları ve park yerlerinin ise tamamen boş olduğu görüldü.