CHP'li Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, CNN Türk canlı yayınında yaptığı konuşmada İslam dinini kast ederek skandal sözler sarf etti. Atatürkçü Düşünürlerin sözcüsü olarak bilinen Bozkurt, İslam dinini 'uydurulmuş din' olduğu söyledi.

İSLAM DİNİNİ KAST EDEREK 'UYDURULMUŞ DİN' DEDİ

Yaptığı konuşmasında İslam dinini kast ederek 'Uydurulmuş din' diyen Bozkurt, "Yüzyıllık emperyalist bir plandır. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek. Emperyalizmin; laik cumhuriyeti, referansı 'uydurulmuş din' olan bir teokratik devlete, bir Orta Doğu devletine, Suudi Arabistan'a, Birleşik Arap Emirlikleri gibi bir devlete dönüştürme planı 100 yıldır var." ifadelerini kullandı.

CHP listelerinden aday olan isimlere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan da yoğun bir eleştiri geldi.

CHP LİSTELERİNDE ATATÜRKÇÜLER DIŞLANDI

Bozkurt yaptığı açıklamada "Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 30'a yakın üyesi, CHP'ye vekillik başvurusunda bulundu. Biri bile adaylaştırılma gereği duyulmuyorsa bu tercihtir. Ben bu tercihi anlayışla karşılayabilirim, bir yere not ederim." ifadelerini kullanarak CHP listelerinden Atatürkçü isimlerin dışlandığını ifade etti.

"KEMALİZM IRKÇILIKTIR DİYEN ADAM MECLİSE SOKULMAMALI"

Bozkurt ayrıca "Ben Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanıyım. 3 maymunu oynayamam. Kemalizm ırkçılıktır diyen bir adam mecliste olmamalı." ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

"ATATÜRKÇÜLERİ HAPSE ATANLARI ADAY YAPTILAR"

Atatürkçüleri hapse atan ve Balyoz ve Ergenekon'u tasarlayan isimlerin CHP'den aday yapıldığının altını çizen Bozkurt "Sokakta kimsenin yüzüne bakmadığı 10 tane oyu olan adamı aday yaptılar" ifadelerini kullandı.

"CHP ATATÜRK ÇİZGİSİNDEN ÇIKMIŞTIR"

Listedeki isimlerden Atatükçülerin rahatsız olduğunu söyleyen Bozkurt "CHP Atatürk çizgisinden çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

BOZKURT'UN DAHA ÖNCEKİ SKANDALLARI

Bozkurt daha önce de başörtüsünün anayasaya girmesinin devrim ilkelerine aykırı olduğunu savunmuş, eğitimin ‘dinselleşmesine’ karşı çıkmış ve karma eğitimi kaldırmanın laiklik için en büyük tehlike olarak gördüğünü ifade etmişti.

2017 REFERANDUM'DA 'EVET' DİYENLERİ 'DENİZE DÖKERİZ' DEMİŞTİ

2017'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda 'evet' verecek vatandaşlara, "Büyüklüğümüz aldığımız oyla ölçülemez, biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz, biz devrimciyiz diyen CHP'li Bozkurt, "Sandıktan evet çıkarsa da kimse heveslenmesin. Yine Samsundan başlar, sizi İzmir'e kadar kovalarız" diyerk tehditler savurmuştu.