Dün akşam HaberTürk'te Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında Adem Yıldırım, Deniz Zeyrek ve Bülent Aydemir arasında yaşanan alfabe tartışması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

ORHUN ALFABESİNE NEDEN GEÇMEDİK DE DÜŞMANIMIZIN ALFABESİNE GEÇTİK?

Harf inkılabı gerekiyorsa Orhun Alfabesine geçmemiz gerektiğini vurgulayan Hukukçular Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Adem Yıldırım, ''En azından Orhun Alfabeleri kendi milli alfabemizdi. Mücadele verdiğimiz düşmanlarımızın alfabesiyle başlamasaydık. Veya getireceksek Orhun Alfabesini de Latin Alfabesini de Arap Alfabesini de getirebilseydik. Bundan sonraki süreçte de bunu yapabiliriz. Seçmeli ders olarak verilebilir.'' açıklamasında bulundu.

ATATÜRK'ÜN KONUŞMASINI BİLE ANLAMIYORUZ

Açıklamalarına devam eden Yıldırım, ''Atatürk'ün konuşmasını anlamıyoruz. 1923'te Atatürk'ün yaptığı konuşmayı anlayan neslimiz yok. Bunu bir problem olarak ortaya koyamıyorsak, kimse Atatürkçüyüm diye ortalıkta dolaşmasınız. Bu hepimizin problemi. O dili o konuşmayı anlayacak yeni nesiller yetiştirmeliyiz. Bırakın Osmanlı'yı Selçuklu'yu cumhuriyeti bile anlayamıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ YAZARI AFALLADI, KENDİNİ ELE VERDİ

Yıldırım'ın açıklamaları karşısında adeta şoke olan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ne diyeceğini şaşırarak, ''Anlayan anlıyyor hocam. Bilenler çevirir, çeviriden okunur.'' ifadelerini kullanarak kendi kendini ele verdi. Yıldırım'ın açıklamalarına cevap veremeyen programdakiler, konuyu kapatmaya çalıştı.