Eğitimci yazar Adnan Kalkan, 'asrın felaketi' sonrasında deprem bölgesine dair müşahedelerini okurlarıyla paylaştı.

Deperem bölgesindeki yıkımı, hatırlarına dair mekanların şu anki hallerini aktarak ifade eden Kalkan, deprem bölgesindeki mağduriyetin kısa sürede çözülebilecek bir sorun olmadığına vurgu yaptı.

Kalkan, deprem sonrası yaşanan yardım seferberliğiniyse hadisenin canlı bir müşahidi olarak şöyle hülasa etti:

Deprem bölgesinde en büyük kanayan yara ev kiraları yarasıdır. Okul müdürü arkadaşım söylüyor, “insanın yaşamasına uygun olmayan müstakil evin alt katına 60 bin lira kiraya verdiler.” Bir Danışanım, “ahır gibi bir yere geçtiğini ve buralarda sabaha kadar bitlerin, pirelerin kendilerini ısırdığını” söylüyordu. Benim oturduğum TOKİ'de aylık ev kirası Kovitten önce 1300 liraydı, 2022'de 2.000 lira oldu, Deprem hemen öncesinde aylık 4000 liraydı, depremin sonraki haftasında ise aylık 12.000 TL'ye kiraya vermeye başladılar. Ders almışız değil mi? Vicdanınız, insafınız, batsın… Bir sonraki depremin sizi de vurabileceğini düşünemeyecek kadar basiretinizi, ferasetinizi kaybetmişsiniz…

Kalkan, yazısını şu dua ile noktaladı:

Allah devletimize zeval vermesin. Müslümanların basiretini, ferasetini ve İslam kardeşliğini genişletsin. Kalplere kardeşliği sirayet ettirsin. Aksi halde bu sadece onların değil, Ümmet olarak bir bütün halde hepimizin imtihanıdır. Herkes gerekli duyarlılığı göstermelidir. Nitekim bu bir imtihandır ve hepimizin imtihanıdır. Bu imtihanı Rabbim bize kazandırsın. Elini taşın altına koyanlara Allah razı olsun. İstismar edenleri de katından cezalandırsın. 

Söz konusu yazının tamamını okumak için...