Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğı, Milli Görüş Hareketi'nin simge isimlerinden Şevki Yılmaz'ın açıklamalarda bulunduğu Milli Diriliş'in geçtiğimiz yıllarda yayınlanan yayınında merhum Başbakan Adnan Menderes'in neden idam edildiği çarpıcı bir dille ortaya koyulmuştu.

MENDERES'İ İDAM ETME GEREKÇELERİ

Menderes'in neden idam edildiğ hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, ''Türkiye'nin kalkınmasını sağladığı ve tekelci sermayenin karşısında Anadolu sermayesini kurduğu için asıldı. 4 İslam ülkesi olan Türkiye, Irak, İran ve Pakistan arasında D4'ü kurduğu için asldı. Kısacası ilk İslam Ekonomi Birliği'ni kurmak istediği için idam edildi. Osmanlı hanedan ailesine sahip çıktığı için idam edilmiştir.'' vurgusunda bulundu.

MENDERES'E OYNANAN OYUN ERBAKAN VE ERDOĞAN'A DA OYNANDI

Menderes'i idama götüren oyunların benzerlerinin sürekli tekrarlandığını vurgulayan Yılmaz, ''28 Şubat'ta Necmettin Erbakan'a da Menderes'e kurdukları tezgahı kurdular. Bugün de aynı tezgahı Recep Tayyip Erdoğan'a kurarak, halkın iradesini hiçe sayıp iktidarı ele geçirmek istiyorlar'' ifadelerini kullandı.