Şehit düşmeden 4 gün önce ağabeyi Selahattin Pamukçu’ya gönderdiği mesajında “Ağabey, olur da şehadet nasip olursa. Devletimiz sigorta karşılığında ailemize tazminat veriyor. Bu parayla annemi babamı hacca gönder, babamın borcunu kapat, sen de evlen helali hoş olsun” demişti. Şehit Er Pamukçu’nun annesi Seliz Pamukçu ve babası Fadil Pamukçu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gitti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şubat ayında Sergen Pamukçu’nun , memleketi Hatay’daki baba evine yaptığı taziye ziyaretinde, şehidin bu vasiyetini Diyanet olarak yerine getirecekleri sözünü vermişti. Eşi Seher Erbaş ile birlikte, bu yıl kuraya katılmadan, ücretini ödeyerek hacı olmak için kutsal toprakla gelen hacı adayı şehit ailesi ve gazilerle Mekke’de buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afrin’de Zeytindalı Harekatı’nda şehit olan Sergen Pamukçu’nun annesi Seliz Pamukçu ile de bir araya geldi.

Şehidin annesi Seliz Pamukçu’yla eşi Seher Erbaş ile birlikte görüşen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehidin vasiyetinin yerine getirildiğini söyleyip, “Cenab-ı Hak şehidimizin kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin” dedi. Prof. Dr. Erbaş, peygamberlikten sonra insanoğluna nasip olan en büyük mertebenin şehitlik olduğuna vurgu yapıp, “Allah şehitlerimize layık olmayı bizlere nasip eylesin. Onlar Allah, vatan ve millet için canlarını feda ettiler. Biz de hiç olmazsa gerektiğinde canımızı feda edebilecek bir ruhu bütün gençlerimize, bütün çocuklarımıza Rabbim nasip eylesin” diye konuştu. Şehidin babası Fadil Pamukçu, Kabe’de tavafta olduğu için görüşmede hazır bulunamazken, anne Seliz Pamukçu duygularını “Şehitlerimiz hiç unutulmasın, her gün onlar için dua edelim” sözleriyle dile getirdi.

Kaynak: Hürriyet