Afsar Mirzayev, Azeri bir fotoğraf sanatçısı. Ancak Azerbaycan dışında birçok ülkede birçok kentte bulunarak, fotoğrafına yansıyan mizansenleri çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi başarmış bu fotoğrafçı. Başarılı fotoğrafçı Mirzayev, şimdi de bu zenginliğini bir galeri açarak fotoğraf tutkunlarına ulaştırmayı amaçlıyor. 

Afsar Mirzavey, “Fotoğraf sanatı da diğer sanat dalları gibi biriken, yıllar içinde demlenen, değerlenen ve aynı zamanda da zenginleşen bir sanat dalı. Ayrıca yıllar boyunca gelişim süreciniz ve sanatınıza bakışınızda elde ettiğiniz değişim de tüm çıplaklığıyla kadrajınızı yansıyor. Bütün bu unsurları, yılların birikimini ve zenginliğini büyük bir galeride bir araya getirmek benim adıma fazlasıyla heyecan verici. Aynı heyecanı fotoğraf tutkunlarının da paylaşacağını düşünüyorum. Bu düşünce de galeri açma konusundaki isteğimi arttırıyor” ifadeleriyle galeri açma arzusunun altında yatan nedenleri açıkça tarif etti. 

Başarılı sanatçı Afsar Mirzayev, açacağı fotoğraf galeri farklı ülkelerin ve kentlerin iz düşümlerini de fotoğraf tutkunlarıyla buluşturacak.

Mirzayev, “Moskova’dan New York’a kadar uzanan bir hayatım ve fotoğraflarımın beslendiği geniş bir alan var. Bu alan Türkiye’yi ve Türkiye’nin önemli kentlerini de kapsıyor. Ülkeler ve kentler üzerinde yaptığım fotoğraf çalışmalarında, öyküsü ve duygusu olan fotoğraf perspektifleri yakalamaya çalıştım. Kadrajımda bu unsurların bulunmasına dikkat ettim. Bu yaklaşımın insanlara doğrudan etki edeceğini, onlarda da benzer hisleri uyandıracağını düşünüyorum. Benim fotoğraflarıma bakanlar sadece boş ülke ya da kent fotoğrafları görmeyecek. O ülkenin ya da kentin öyküsünü, duygusunu ve dokusunu hissedecek.” sözleriyle açacağı galeriye atfettiği önemi vurguladı.

Ünlü fotoğrafçı Afsar Mirzayev aynı zamanda Jara Uluslararası Müzik Festivali’nin de resmi fotoğrafçılarından biri. Bu noktaya da değinen özgün fotoğraf sanatçısı Mirzayev, “Açacağım fotoğraf galerisine dair bir parantez daha ekliyeyim. Benim fotoğraf kariyerimde ve hayatımda Jara Uluslararası Müzik Festivali’nin ayrı bir yeri bulunuyor. Bu nedenle fotoğraf galerimde kesinlikle Jara Uluslararası Müzik Festivali’nin ayrı bir köşesi bulunacak. Umarım bu sayede benim gibi fotoğraf tutkunlarını, kadrajımdan taşan müzik ve eğlence ile de bir araya getirebilirim. Hayatımda önemli bir yer kaplayan festivalin hissettirdiği duyguları, benim fotoğraf karelerimden deneyimlemeleri harika olur.” sözleriyle de hissettiği heyecanı samimi bir şekilde paylaştı.