Siyah beyazlıların patronu, şu an en büyük problemlerinin harcama limitleri olduğunu belirterek "TFF limitleri açıklamakta geç kalıyor. Harcama limitlerinin acil olarak açıklanması gerekiyor. Ayrıca limitlerin de esnetilmesi lazım. Biz dâhil birçok kulüp bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. Mevcut durumda transfer yapmamız mümkün değil. Göndereceğimiz oyuncuların maliyetini düştüğümüz zaman bile bu limitler kadroda kalan diğer oyuncuların ödemelerine yetmiyor" dedi.

Çebi, konuyla ilgili TFF Başkanı Servet Yardımcı'yla yaptığı görüşmeyi de paylaştı: Sayın Yardımcı, 'Bankalar Birliği böyle istiyor' diyor. Ben de kendisine, 'Sayın Başkan, sahaya bankalar çıkmayacak, biz çıkacağız. Siz bankaları bize bırakın. Biz onları ikna ederiz. Zaten biz kulüpler sahaya çıkamadıktan sonra TFF olarak siz ne yapacaksınız?' dedim. Ayrıca 'Öyle bir durumda her bir yöneticiniz, güreş, boks gibi federasyonlara gider' diyerek espri de yaptım...

KÜME DÜŞME KALDIRILMASIN

Küme düşmenin kaldırılması için yapılan başvurular için de konuşan Çebi "Düşmenin kaldırılması çok saçma olur. Onu bir defa yaptık ve benim fikrimdi. O dönem mücbir sebepler vardı. Ancak şu an için böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ne yani, 40 takımla mı oynayacağız" dedi.

İzmir takımlarının düşmesine üzüldüğünü söyleyen Çebi "İzmir, Ankara hatta Adana’nın ligde en az iki takımı olması gerekiyor" diye konuştu.