AK Parti'nin YSK'ya teslim ettiği kesin aday listelerinde sürpriz isimler yer aldı. 14 Mayıs seçimleri için AK Parti'den milletvekili adayı olmak için başvuru yapanlardan biri de Diyarbakır'da evlat mücadelesi verip kazanan Ayşegül Biçer oldu. 

"EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİM DİYARBAKIR ANNELERİ"

Diyarbakır annelerinin sesini daha güçlü şekilde duyurmak, Meclis kürsüsünde HDP'nin yalanlarını yüzüne vurmak istediğini belirten Biçer, en büyük destekçisinin Diyarbakır anneleri olduğunu belirtti.

Biçer, şunları söyledi:

3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP il binası önüne gittiğimde evladımı HDP ve PKK'dan söke söke alacağımı söylemiştim. Evladımı geri kazandım. Oğlumu askere gönderdim ve bir ay önce de evlendirdim. Umuyorum ki tüm anneler evlatlarına kavuşsun, bunun için HDP Diyarbakır il binası önündeki nöbetime devam ediyorum.

"'ANNE YÜREĞİ KAZANACAK' DİYEREK YOLA ÇIKTIM"

Sessiz annelerin sesi, dağda sesi çıkmayan çocukların çığlığı olmaya ant içtim. PKK ve HDP tarafından defalarca tehdit aldım. Evimi yaktılar, onlara karşı 'Diyarbakır'ın coğrafyası terör olmamalı' dediğim için AK Parti'den Diyarbakır'dan milletvekili adayı oldum. Reisin arkasında olmak ve yükünü hafifletmek için başvurdum. 'Anne yüreği kazanacak' diyerek çıktığım bu yolda rabbim bizi muvaffak etsin.

"SESSİZ ÇOCUKLARIN VE ANNELERİN SESİ OLACAĞIM"

Diyarbakır annelerinin duası ve desteği ile Meclis'te de onların sözcülüğünü yapmak istiyorum. HDP kürsülere çıkıp yalan dolan konuştuğunda onlara verebileceğimiz cevaplarımız hazır. Bizim karşımızda onların konuşmaya yürekleri yetmez. Hep yalan dolan, kumpas ve komplo peşinde oldukları için gerçeği Diyarbakır annelerinden dinlemelerini tavsiye ettiğim için aday oldum. Sessiz çocuklarımızın sesi olmak, mazlum ve mağdurun yanında olmak için yola çıktım.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ"

Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Biz cumhurbaşkanımızın neferleri olarak buradayız. Neferleri olarak da bu davada mücadele edeceğiz. Vekil olup olmamak söz konusu değil cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmek için çıktık bu yola.

"ANNELER HDP VE PKK'YI BİTİRECEK"

Muhalefetin vaatlerini de duydum. Operasyonları durduracağız, diyorlar. CHP, PKK'nın var olmasının sebebidir. Apaçık bugüne kadar hepsi birdi, bir ahtapottu, sadece ayakları farklıydı. Ağababaları Amerika'dır. Bunlara son vermek ve dur demek için mücadele ediyoruz. Şimdi Meclis kürsüsünde mücadele edeceğiz. Meclis'te de CHP'ye dur demek için orada olacağım inşallah. Anne yüreği kazanacak. 6+ 1 için 14 Mayıs son çırpınışları olacak.