AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan geldi.

"FAKIBABA'NIN AÇIKLAMASI KİŞİSELDİR"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, katıldığı bir canlı yayında Fakıbaba’nın istifa kararı için ‘İstifa dilekçesi partiye de Meclis'e de ulaşmadı. Sosyal medyadaki açıklaması kişiseldir.’ ifadelerini kullanırken, İYİ Parti’ye geçeceği iddiaları için de “İYİ Parti'de geçip geçmeyeceğini bilmiyorum” dedi.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın açıklaması şu şekilde;

İstifa dilekçesi partiye de Meclis'e de ulaşmadı. Ne partiye, ne Meclis'e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal medya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenimini doğuruyor. İYİ Parti'de geçip geçmeyeceğini bilmiyorum. Sosyal medya paylaşımı üzerinden siyasi yorum yapamayız. Kendisi açıklamalarını yapar, gerekçelerini ortaya koyar ondan sonra da kendi açıklamaları, beyanları üzerinden o zaman bir değerlendirme yapılabilir.