Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün sabah katıldığı bir canlı yayında cumhurbaşkanının imza yetkisine eş şekilde 6 liderin imza yetkisi olacağını açıklamıştı. Türkiye'nin büyük bir kesiminden bu sözlere gelen tepkiler sürerken, tartışılacak bir çıkışta Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koymak istediği sözleriyle tepki çeken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24' açıklamalarda bulundu. Seçime yaklaştığımız bu günlerde Türkiye'ye vaat ettikleri sisteme ilişkin konuşan Babacan, adeta Türkiye'yi nasıl bir çıkmaza sokacaklarını itiraf etti.

'TÜM TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRMEYEN KARARLARI CUMHURBAŞKANI KENDİSİ ALABİLİR'
Altılı masanın ittifak ortaklarından Ali Babacan, muhalefetin olası cumhurbaşkanına ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti. Babacan, cumhurbaşkanının önemli kararlarda altılı masanın rızasını almasının şart olduğunu belirterek, tüm Türkiye'yi ilgilendirmeyen, çok önemli olmayan konularda ise cumhurbaşkanının kendisinin karar alabileceğini söyledi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
Babacan'ın sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dağ, "İki gündür yapılan açıklamalar gösteriyor ki 6'lı Masa, siyaset masası olmayı beceremeyince "Vesayet masası" olmaya karar vermiş. Türkiye Cumhuriyeti'ne layık gördükleri, 6'lı masanın kuklası olan bir Cumhurbaşkanı. Bu şekilde ülke yönetebileceklerine inanıyorlar mı gerçekten?" dedi.