İşte o yazı...

Önümüzdeki yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar, adayların kimler olacağı kadar hatta daha da çok, genel siyasetin olumsuz yansımalarından bahsederek, hükûmetin  icraatlarından dert yanıyor.

Seçmenin çoğunluğu, “Şu şu sebepten bu sefer AK Partiye oy yok!" diye serzenişte bulunuyor.

Vatandaşların “bu sefer oy yok” demelerinin gerekçelerinden en önde gelen, en çok konuşulanları şunlar:

1- Ekonomik kriz ve yüksek vergiler

Herkesin canını yaktı bu kriz. Hangi dükkana girerseniz girin, “işler nasıl?” sorusuna esnaf, şükrederek cümle kurmaya başlasa da; ardından iş potansiyelinin düşmesinden, sattığı fiyata yerine mal alamadığından ve vergilerin, kiranın ve giderlerin yüksek olduğundan sitemle bahsediyor ve borçlarını ödeyemediğini söylüyor.

Çıftçinin durumu da hakeza esnaf gibi. Mazot yüksek, gübre çok pahalı. Hayvancılık yapanlar, yem fiyatlarının inanılmaz artışından ama süt fiyatlarının aynı oranda artmamasından dolayı, iflasın eşiğinde.

Fabrikalar işçi çıkarıyor, küçülmeye gidiyor ya da kapanıyor.

Memur ve sabit gelirlinin hali zaten ortada. Her şeye büyük oranlarda gelen zam, maaşına yansımıyor. Hele asgari ücretlinin durumu, içler acısı!

Doların artışıyla yükselen fiyatlar, doların düşüşüyle bir türlü inmedi. Doların yükseldiği dönemde temel gıda maddelerine ve gündelik ihtiyaç malzemelerine getirilen zamların, dolar düştükten sonra da aynı fiyatta sabit kalması, vatandaşı kızdırdı. Hükûmetin, fahiş fiyat artışlarından sonra indirime gitmemekte direnen firmaları ciddiyetle takip etmesi ve vatandaşı âdeta soyan bu fırsatçılara göz açtırmaması gerekiyor.

2- İktidar ganimetçileri

Ekonomik kriz vatandaşı, geleceği ile ilgili kara kara düşünderecek derecede etkilerken, AK Parti’yi gönül kapıları gibi gösterip ticaret kapısı yapan bazı iki yüzlülerden, iktidarın gücü ile herhangi bir statü kapıp millete hizmet makamlarına gelerek inanılmaz servet sahibi olanlar, vatandaşın gözü önünde, marka kıyafetler giyip, bol harcamalar yapıyor, maaşlarla alınamayacak kadar pahalı ve konforlu rezidanslarda oturuyor ve lüks arabalarla volta atıyor.

Bu nahoş hal, mevcut iktidara karşı nefret uyandıracak şekilde toplumun her tabakasında tepki oluşturuyor.

3- Liyakatsiz idareciler

Topluma vaad edilen şeylerle, bunları gerçekleştirecek seçilmiş kadronun profili tam olarak örtüşmüyor. Toplumdaki görüş bu. Beklenti çok daha yüksekti. Aradaki bu fark nasıl dengelenecek bilemiyorum.

Kibirli, para ve makam delisi, vatandaşa hizmet için risk almayan, korkak, vizyonsuz, çapsız ve kifayetsiz muhteris tiplerin, bürokraside ve siyasette bazı makamlara gelmeleri ve işgal ettikleri yerlerin imkanlarını kaybetmeme adına etliye sütlüye karışmamaları, toplumda tepkiye yol açtı. O alanlarda sorunlar çözülmüyor, iş üretilmiyor. Reis’in vaad ettiği hedeflere bırakın yürümeyi, yönelme iradesi bile gösterilmiyor. (İşini hakkıyla yapmaya çalışanları tenzih ediyorum. Kamu vicdanı, ferasetlidir, doğruyu yanlışı çok net ayırt eder.)

4- Emeklilikte Yaşa Takılanlar

Vatandaşlar, geçmişte Binali Yıldırım'ın bu sorunun çözüleceğine dair yaptığı konuşmayı hatırlatarak, verilen sözün neden yerine getirilmediğini soruyor.

YAZININ TAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ: