Sosyal medyada 'Hz. Hatice'ye hakaret' olarak yayılan görüntülerin kırpıldığını belirten Akabe Vakfı, Mustafa İslamoğlu ile Mehmet Okuyan'a iftira atıldığı yönünde bir açıklama yayımladı.

ÇOK DEĞİL SADECE BİR ÖZÜR

2014 yılı Ramazan ayına ait olduğu belirtilen görüntülerin maksadlı bir şekilde sosyal medyaya servis edildiğini belirten vakfın, ''3 çocuklu 2 kocadan arta kalmış'' ifadeleri hakkında herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Vakfın açıklamasının altına yorum yapanlar da 'nahoş' bir ifade olduğunu belirtek, sadece bir özür dilemesinin vicdanları rahatlatacağını vurguladı.

İşte Akabe Vakfı'nın açıklamasının tamamı:

İTİBAR SUİKASTCİLERİ VE MÜFTERİLER İŞ BAŞINDA!

“Hz. Hatice'ye Dil Uzattı” iftirası

Mustafa İslamoğlu ve Mehmet Okuyan hocaların,28.07.2014 Ramazan ayında yaptıkları programdan (arkasını önünü kırpıp) 45 saniyelik bölümü ele alarak, Rasulullah’ın vefakar eşi ve Müminlerin annesi “Hz. Hatice’ye dil uzattı!” başlığıyla sosyal medyaya servis etmişlerdir.

Bu bir iftiradır, aynı zamanda ahlaksız ve çirkin bir davranıştır.

Oysa videoda ilgili kısım dinlenince açıkça görülecektir ki; Nisa suresinin girişindeki (3-10) ayetlerden yola çıkılarak Rasulullah’ın çok evliliği ilmi zeminde ele alınarak “şehvet evliliği” değil “şefkat evliliği” yaptığı Hz. Hatice üzerinden dile getirilmiştir.

Çünkü Müminlerin annesi Hz. Hatice, Allah Rasulü ile evlenmeden önce 2 evlilik geçirmiş, kendisinden yaşça büyük ve üç çocuk sahibiydi. Buna rağmen Allah Rasulü, O hayattayken hiç bir hanımla evlenmemiştir. Meselenin vurgu yapılan tarafı budur.

İzleyeceğiniz videoda iftira tezgahı açıkça anlaşılmaktadır.

Kırpıldığı iddia edilen videonun tamamı: