İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir süredir adeta, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun halkla ilişkiler temsilcisi gibi vazife görüyor. Katıldığı her programda İmamoğlu'na abartılı övgüler sıralayan Akşener, sonunda ipin ucunu öyle kaçırdı ki, İmamoğlu'nun yüzünde dua görüldüğünü iddia edecek kadar ileri gitti.

Katıldığı bir canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili ilginç ifadeler kullanan Akşener, "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarına sordum, onlar da sempati duymuşlar" ifadelerini kullandı.

RABBİ YESİR NEDİR?

Rabbi Yessir duası besmelenin arkasından okunan ve işleri kolaylaştırıp manevi rahatlık verdiği düşünülen duadır.

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" şeklinde kısaca okunan Rabbi Yessir duası, "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır" anlamına gelir.

TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahim
Rabbi Yessir ve la tüasir
Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir
Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian
Ve temmim bil hayri

TÜRKÇE TERCÜMESİ

Allah'ım senin sonsuz merhametin ve yardımın olmadan ben bu işi yapamam. Allah'ım bütün hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır, ilmimi artırarak yaptığım işleri bana ve çevreme faydalı kıl, ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır.