Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge telefonla görüştü. Görüşmeden detaylar paylaşan Kluge, Bakan Koca'nın gerektiğinde Avrupa'dan hasta kabul edebileceklerini söylediğini ifade etmesinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dayanışma karşıtı bir tutum ortaya koydu.

'AVRUPA'DAN KOVİDLİ HASTALARI KARŞILAMAK NE DEMEK?'

Kluge'nin açıklamalarını alıntılayan Akşener, ''Sayın Bakan Dr. Fahrettin Koca. Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!'' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİM'

Kluge'nin açıklamalarında, ''Pandemiyi yalnızca dayanışma ile yenebiliriz. Zorlu kış aylarıyla karşı karşıya kalmışken sağlık sistemleri ve yoğun bakımları sıkıntılı durumda olan Avrupa ülkelerinden ihtiyaç duyulması halinde Kovid-19 hastalarının alınabileceğine ilişkin cömert teklifinden dolayı Dr. Fahrettin Koca'ya ve Türkiye'ye müteşekkirim. Türkiye, pandeminin başından beri 160 ülke ve 29 uluslararası kuruluşa Kovid-19 malzemesi göndererek ve 11 ülkeye 2 milyon dozu aşkın aşı hibe ederek önemli bir küresel dayanışma örneği gösterdi. Dr. Koca ve Türkiye'ye teşekkürler." ifadeleri yer almıştı.