Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Taraf Gazetesinden Neşe Düzel’e verdiği mülakatta, Alevilik ve Hz.Ali adına öyle sözler sarfetti ki akıllara zarar..

Kendi fikirlerini Alevilik düşüncesinin temeliymiş gibi ortaya koyan Alevi  Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Atatürk'ü öveceğim derken sınırı aştı ve baltayı taşa vurdu!!

Hem Hz. Ali'ye hem Atatürk'e hem de Alevilere hakaret etti!

Alevilerin, Hindu inancının en temel öğesi olan reenkarnasyona inandıklarını iddia eden Balkız: ''Alevilik inancında reankarnasyon vardır. İnsan ölmez, başka bir canlının bedeninde yeniden dünyaya gelir. Aleviler, ‘Hazreti Ali, Mustafa Kemal Atatürk olarak zuhur etti, geldi’ diye inanırlar...'' diyerek Hz. Ali başta olmak üzere, Alevilere ve Atatürk'e iftirada bulundu!!

Hz. Ali, Atatürk olarak geri döndü...

Aleviler, Mustafa Kemal Atatürk'ü Hazreti Ali'nin geri dönmüş hali olarak mı görüyor?

Alevi  Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Taraf gazetesinden Neşe Düzel’e konuştu. Düzel’in sorularını yanıtlayan Balkız, şaşırtıcı bir iddiayı da dile getirdi. Balkız’a göre, Hz. Ali ölümünden sonra Atatürk olarak yeniden dünyaya geldi.

İşte o skandal sözler:

“..Aleviler, Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük kurtarıcı olarak görürler. Alevilik inancında reankarnasyon vardır. İnsan ölmez, başka bir canlının bedeninde yeniden dünyaya gelir. Aleviler, ‘Hazreti Ali, Mustafa Kemal Atatürk olarak zuhur etti, geldi’ diye inanırlar. ‘Bizi ancak böyle biri zulümden kurtarabilir’ derler. Aleviler Atatürk’ü mitleştirmişlerdir..”