Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

İsmail Küçükkaya, Babacan'a "Ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlediğiniz takdirde liderlerin de başkan yardımcısı olarak birtakım sorumluluklar üstlenmesi, bir yetkiyi paylaşmanız heyecan verici geliyor bana. Bunun nasıl yapılacağına dair tartışmalar çok oldu. Bunu nasıl öngörüyorsunuz? Bunun mekanizmasını anlatır mısınız?" sorusunu yöneltti.

"Otobüsün bir tane şoförü olması gerekiyor" diyen Babacan, "Şoför, kurallara uymadan, kural tanımadan, hız sınırını aşarak, çamurlu batak yollara sokarak kullanması var. Bir de otobüsü kullanan şoförün kurallar bazında otobüsün nereye gideceğini, nasıl bir yolculuk olacağını baştan yolcularla konuşup, kurallara uygun biçimde ve yolcuların da içini rahat ettirecek biçimde kullanması var. Şu anda hiçbir kural tanımayan, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorum diyen bir şoför var. Akla gelen her şeyi yapan şoför var. Ülke enflasyon çamuruna, bataklığına girmiş durumda. Hukukta, adalette çamura saplanmış durumdayız. Ama yeni sistemde kurallara uyan bir şoförden bahsediyoruz. Bu ikisi arasında tercih. Siz yolcu olarak 85 milyonluk Türkiye otobüsünde hangi otobüse binmek istersiniz?" ifadelerini kullandı.

Gelen eleştirilere tepki gösteren Babacan, "Vay 6 kişi bir arabayı kullanamaz diyorlar. Kullanamaz tabi. 6 tane cumhurbaşkanı mı olacak diyoruz? O kadar yanıltıcı şeyler yazıp çiziyorlar ki. Bir tane cumhurbaşkanı olacak tabii ki. Ama şoföre güvenerek otobüsü emanet etmek istiyoruz." dedi.