DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Diyarbakır'dan FOX TV canlı yayınına katıldı. Babacan, “Anladığımız kadarıyla özellikle televizyon yayınlarıyla ilgili bir kısıtlama niyeti var. İnşallah akıllarından geçen kötü şey gerçekleşmez. Gerçekleri yaşatacağız ki Türkiye yaşasın” dedi.

Babacan şunları söyledi:

Televizyon yayınlarını kısıtlaması yönünde tartışmaların olduğunu belirten Babacan “Anladığımız kadarıyla özellikle televizyon yayınlarıyla ilgili bir kısıtlama niyeti, bir caydırıcı niyet var. İnşallah o akıllarından geçen kötü şey gerçekleşmez. Çünkü haberleşme temel insan hakkıdır. Böyle bir ortamda herkes gerçekleri bilecek ki herkes elinde ne var ne yoksa yardım için ortaya koyacak." dedi.

"Bu millet nice badireler atlattı, nice zor dönemler yaşadı" diyen Babacan, "Ne zaman ki birbirimize kenetlendik, hukuku işlettik; bu ülkede savaş ortasında bile Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmıştır. Savaş döneminde seçim yapılmıştır bu topraklarda. Burası, savaşın ortasında seçim yapmış bir ülkedir. Bu ülkenin bu kabiliyeti, becerisi var. Nedir çözüm? Mutlaka birlik, beraberlik içinde çözeceğiz. Ayrıştırıcı dille çözülmez. Bu sorunlar ancak ‘biz' diyerek çözülecek." ifadelerini kullandı.