DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TOGG açılışına davet geldi mi sorusuna yanıt verdi. Babacan, Türkiye Yüzyılı ve TOGG'un açılış programlarına katılması için kendisine davet gelmediğini söyledi. Babacan, "Davet gelse dahi ben gidemezdim, belki başka bir arkadaşımızı görevlendirdik" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılışa davet edilmişti. İki lider de programa katılmayacak. Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın kendisi yerine katılacağını duyurdu.

Habertürk canlı yayınında konuşan Babacan, partilerinin "tehlike olarak görüldüğünü" öne sürdü. 

Babacan, AK Parti'den ayrıldığı süreçle ilgili soruyu, "AK Parti'den karşı çıkışla, isyanla ayrılmadım. Önce kendisiyle görüştüm" şeklinde yanıtladı. 

AK PARTİ'DEYKEN GÜL'ÜN ADAYLIĞINI DESTEKLEMİŞTİ

Babacan daha önce yaptığı açıklamada, AK Parti'de milletvekili olduğu dönemde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını desteklediğini söylemişti. Aynı dönemde Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için de imza verdiği ortaya çıkmıştı. 

TTB BAŞKANI'NIN GÖZALTINA ALINMASI

Babacan, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasını dile getiren TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili de soruyu yanıtladı. "İfade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirip baktığınızda biz tutukluluk sürecine gidecek bir hukuki zemin görmedik" diyen Babacan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"İşin garip tarafı şu: Önce Sayın Erdoğan çıkıp yaylım ateşine tuttu, ardından Bahçeli çıkıp benzer adım attı. Ertesi gün yargı çıkıp adım attı. Bu zaten kabul edilebilir bir şey değil. Suç unsuru varsa yargının harekete geçmesi lazım.

Şov gerekiyor ya. Polis baskınıyla evinden alıp götürüldü. Bir hukuk devletinde böyle bir şey olmaz. 

Gözaltına alınmasını gerektiren sağlam bir hukuki gerekçe bugüne kadar bizim arkadaşlarımız bulamadı."

"GEÇMİŞİ KONUŞURSAK ANLAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Altılı masadaki sağcı partiler" eleştirileri soruların Babacan, şunları söyledi: 

"Altılı masa Türkiye için çok yeni bir şey. İlk defa seçimlerden çok önce partiler bir araya geliyor ve seçimden sonrası için hedef belirliyor. 

Üyelerimizin yüzde 20'si daha önce CHP'ye oy veren insanlar. 

Şu anki sisteme göre hiçbir parti kendi başına ve kendi adayıyla girdiğinde ilk turda yüzde 50+1'i alamıyor. Partilerin bir arada çalışma mecburiyeti var. Her partinin uyum sağlaması gerekiyor. Müşterek arıyoruz. Geçmişi konuşursak anlaşmamız mümkün değil. Hemen kavga çıkar."