Bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Allah'ın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili…

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu özel gün için bir mesaj yayınladı.

'Müminler asla yalnız bırakılmayacaktır' 
Erbaş, mesajında, Hz. Muhammed'in şahsında tecelli eden ve müminler için ilahi bir armağan olan miracın bugüne bakan pek çok yönünün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Her şeyden önce Miraç, hayatın zorluk ve sıkıntıları karşısında sabır ve metanetle duran, iman ve istikametten taviz vermeyen müminlerin asla yalnız ve yardımsız bırakılmayacağının bir göstergesidir. Tevhit ve hakikat yolunda sebat edenlerin hiç ummadıkları anda nice ilahi lütuflara mazhar olacağının bir nişanesidir.

"Allah'ın izniyle bütün zorlukların üstesinden geleceğiz"
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, yıkıcı etkisiyle 10 ili enkaza dönüştüren ve milyonlarca insanı tarifi imkansız acılara gark eden şiddetli depremlerin ağır sonuçlarıyla mücadele içerisinde olunduğunun altını çizen Erbaş, şöyle devam etti:

İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde sabır, teenni ve metanetle hareket etmenin, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını güçlendirmenin, birlik, beraberlik ve kardeşlik bilincini canlı tutmanın önemi izahtan varestedir. Bu bağlamda aziz milletimizin ilk andan itibaren büyük bir azim ve kararlılıkla ortaya koyduğu civanmertlik, diğerkamlık ve fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Devlet millet işbirliği içerisinde, adeta seferberlik ruhuyla sergilenen bu muazzam dayanışma örneği, Allah'ın izniyle bütün zorlukların üstesinden geleceğimizin teminatıdır.