14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayıma geçildi.

İttifaklar da bu kapsamda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Siyasette gündem hızlı bir şekilde ilerlerken Yeniden Refah Partisi'nden bir son dakika hamlesi geldi.

Daha önce seçimlere kendi logosu ve adayları ile katılacağını açıklayan Yeniden Refah Partisi, son dakikada Cumhur İttifakı’na katıldı. Genel Başkan Fatih Erbakan ise Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz merak edilen konuya açıklık getirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, CNN Türk'te, yaklaşan seçime dair Dicle Canova'ya konuştu.

Yavuz, 'Yeniden Refah Partisi ile '6284 sayılı kanunda anlaşıldı mı?' sorusunu yanıtladı.

İttifak süreci boyunca Yeniden Refah Partisi'nin, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un kaldırılması talebi tartışmaları beraberinde getirmişti.

"Anormal bir teklif olmadı"
Konuya açıklık getiren Yavuz, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun konusunda yapılan eleştirilere dair "Kadın haklarına ilişkin Yeniden Refah Partisi'nin anormal bir teklifi olmadı" dedi.

Yavuz konuya ilişkin "Kadın haklarına ilişkin Yeniden Refah Partisi'nin anormal bir teklifi olmadı. Haksızlık edemem, haklarını yiyemem. Bizim de olmadı, olamaz. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok titizdir" şeklinde cevap verdi.

6284 sayılı kanun nedir?
6284 sayılı Kanun, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenliyor. Kanun'da şiddet; fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmenizle veya acı çekmenizle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketler olarak tanımlanıyor.