Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Futbolda şike davasında, aralarında eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 5 sanık hakkında verilen beraatleri onadı.

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararına ilişkin FBTV’de açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamaları şöyle:

"Bugün beklediğimiz karar çıktı. 27 Aralık 2021 tarihi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tarihi günlerinden biridir. "3 Temmuz 2011'de başlayan süreç 10 sene sonra ve zaman aşımına birkaç ay kala açıklanmıştır. Her zaman suçsuzuz, haklıyız dedik ama bu süreçte insanları bu konuma getirene kadar önce halkı, sonra devlet kurumlarını, idare edenleri, siyasetçileri, medyayı getirene kadar büyük mücadele verdik."

"Hukuksuzluğa karşı hukukun galip geldiği gündür"

"Hukuksuzluğa karşı hukukun galip geldiği gündür. İyi olanlar, hak edenler, hakkı yenenler kazanmıştır. Bugünden başlamak üzere önümüzdeki günlerde anlatacağımız çok şey var. O günleri hatırlamakta fayda var. Ülkemizde 1 yıl, başka ülkelerde 10 yıla tekabül ediyor. 10 yılda o kadar çok şey yaşandı ki, önce taraftarlarımıza ve sonra tüm Türkiye'ye hatırlatmakta fayda var."

"Bu camianın başkan Aziz Yıldırım önderliğinden nasıl kenetlenerek kulübünü ipten almasının müthiş bir hikayesi vardır. "Sayın Aziz Yıldırım'a, Sayın Şekip Mosturoğlu'na, Sayın İlhan Ekşioğlu'na, Sayın Tamer Yelkovan'a, Sayın Cemil Turan'a ve diğer 16 kişiye geçmiş olsun diyorum."

"Başka camialar bunu yaşasaydı bu kadar sağlam duramazdı"

Başka camialar bunu yaşasaydı bu kadar sağlam duramazdı. Fenerbahçe, 7'den 77'ye müthiş bir mücadele verdi.  Bu camia Silivri'sinden Çağlayan'ına, sokaklardan stadyumlara her yerde mücadele verdi. Dayak yedi, gaz yedi, aşağılandı ama hiçbir zaman yılmadı ve geri dönmedi. Geldiğimiz nokta itibariyle keşke bu süreç hiç olmasaydı diyoruz. Bu süreçten Fenerbahçe alnının akıyla çıktı ama çok da zarar gördü. Çok yıprandık. Bazı kesimler artık karar vermeli. Devletimizden yana mısınız, terör örgütünün yanında mısınız?

"Fırtınalar, tekneyi yıpratır ama güverteleri de temizler"

"Fırtınalar, tekneyi yıpratır ama güverteleri de temizler. Bizde de aslında bu oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız içiniz rahat olsun biz Fenerbahçe olarak gerekeni yapacağız. Allah bir daha hiçbir kuruma, hiçbir kişiye bu durumu yaşatmasın. Cumhurbaşkanımızın mektubu müzemizde yer alacaktır."

"Şimdi hesap zamanı"

Diğer kulüplerin de bize teşekkür etmesi gerekebilir... Çünkü o dönemde bizimle başlayan Türk futbolunu dizayn etme süreci, eğer başarılı olsaydı diğer kulüplere de sirayet edecekti. Fenerbahçe neler çekti ama... Şimdi bunu yapanlar da çekecek. Hukuk olarak bitti, ama hesap olarak devam ediyor. Şimdi hesap zamanı.