Adanalı ünlü şarkıcı Murat Kekilli, asrın felaketinde enkaz altında kalan kişilerin günler sonra kurtarılma anında "Allahu Ekber" diye atılan nidaları eleştiren kişileri attığı tweetle topa tuttu. Kekilli, "Biz, Müslüman bir toplumuz. Günler sonra enkaz altından çıkan ve onu kurtaran kişi adeta bir mucizeyle karşılaşıyor. Ve bu mucize üzerine inancımız gereği doğal olarak şükrünü 'Allahu Ekber' diyerek dile getiriyor. Bu gayet normal. Enkaz altından kurtulan veya o ana şahit olan kişiler 'Oley mi?' demesi gerekiyor? Yoksa Fransızcada 'Mon Dieu' diye tabir edilen 'Aman tanrım!' mı demeli? Anlamamış değilim. Eleştirileri duyunca resmen küçük dilimi yuttum" dedi.

Ünlü sanatçı Murat Kekilli, önceki gün resmi Twitter hesabından; "Orduya peygamber ocağı denilen bir coğrafyada yaşıyoruz. Savaşlara en ön safta giderken "Allahu Ekber" diyerek gidiyoruz. Siz neyin mücadelesini veriyorsunuz, kimin nurunu söndürmeye çalışıyorsunuz kansızlar ?" diyerek serzenişte bulundu. Kekilli'nin paylaşımı 600 binden fazla görüntülenirken 21 bine yakın beğeni aldı.

Konuyla ilgili Sabah'a onuşan Kekilli, . Müslümanız, inancımız gereği kurtuluşumuzun şükrü olarak Allahu Ekber dememizden normal bir şey yok. Bunda kızacak ne var? Anlamadım, çok şakınım… Tekbirden muzdarip olan inançsız bir insandır. Attığım tweetin arkasındayım. Düşüncelerim de asla bir değişiklik yok" diye konuştu.