Alman medyasına göre Ulm şehrinin güneyinde yaklaşık 5 bin nüfuslu Illerkirchberg kasabasında okul otobüsüne giderken bir erkeğin bıçaklı saldırısına uğrayan 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız çocuğu ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Südwestrundfunk'un (SWR) polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre hastaneye kaldırılan çocuklardan biri (14) aldığı ağır yaralardan ötürü hayatını kaybetti.

SWR'ye konuşan bir görgü tanığı, trafik lambası yakınından bağırışlar geldiğini duyduğunu, gidip olay yerine baktığında, bir kız çocuğunu yerde karnında büyük yara açılmış ve kanlar içinde yatar halde gördüğünü, ikincisinin göğsünün altından yaralandığını ve bilincini kaybetmiş halde olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Markus Häußler, kasaba sakinlerinin şok içinde olduklarını belirtti.

SWR'ye göre zanlı, kaçtığı eve polis özel komando birliğinin (SEK) insansız hava araçları eşliğinde düzenlediği operasyonda yakalandı. Zanlıyla birlikte evden iki kişi daha gözaltına alındı.

Evin diğer sakinlerinin polis tarafından güvenliğe alındığından söz edilen haberde, evin belediye tarafından sığınmacıların ikamet etmesi için kullanıldığı aktarıldı.

Zanlının kimliği, saldırdığı kız çocuklarıyla ve evdekilerle herhangi bir bağlantısı olup olmadığına dair ilk etapta açıklama yapılmadı.

Polis, Illerkirchberg sakinleri açısından herhangi bir tehlike kalmadığını açıkladı.