Bild'in haberine göre, yeni enflasyon rakamlarının açıklanması öncesinde gıda fiyatlarındaki artışın sürmesi bekleniyor.

Yetkililer, "Almanlar muhtemelen önümüzdeki aylarda gıda için önemli ölçüde daha fazla ödemek zorunda kalacaklar." ifadelerini kullanırken, Allianz Trade'den perakende uzmanı Aurélien Duthoit göre; yeni rakamlar sonrası "Gıda perakendesinde fiyatların 2022'de yüzde 10'dan fazla artması muhtemel" dedi.

Almanya ve Euro bölgesindeki enflasyonun ana itici güçleri, son zamanlarda enerji fiyatlarındaki keskin artış olduğu belirtildi.

Bu eğilim, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla daha da şiddetlendi. Ayrıca pandemi döneminde olduğu gibi sektör tedarik zincirlerinin düzgün çalışmadığı biliniyor.

Federal hükümet insanları rahatlatmak için iki milyar dolarlık paket hazırladığı blinirken, on yıldan fazla bir süredir euro bölgesinde ilk faiz artırımının işaretleri de var: Avrupa Merkez Bankası (ECB) 9 Haziran'daki bir sonraki toplantısında bunun yolunu belirleyebilir. Yükselen enflasyonla daha yüksek faiz oranlarıyla mücadele edilebilir.