Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "NFT'ye giriş" dersinin senato kararıyla genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendiğini bildirdi.

Senato kararıyla lisans eğitimine taşınan “NFT’ye Giriş”in açılış dersine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

NFT DERSİNDE AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE OLMAK MUTLU ETTİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara üniversitesinin müfredat programına alarak bir ilke imza attığı NFT dersinde akademisyenler ve öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

BLOKZİNCİRİ ANLAMADAN NFT'Yİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da blokzinciri anlamadan NFT’yi anlamanın mümkün olmadığına dikkat çekti. Blokzincirin bir devrim olup olmadığına yapacakları çalışmalarla gençlerin karar vereceğini ifade etti. Başkan Koç aynı zamanda NFT'ye Türkçe bir isim bulunması için tavsiyeleri beklediğini belirten Koç, ''Bu zamana kadar NFT’nin Türkçesini bulamadık. Hemen sosyal medya platformlarından bir anket başlatıyorum. Sizlerin de katılmasını istiyorum. Siz olsaydınız NFT’ye ne derdiniz? Buna ne isim koyardınız? Elektronik mühür mü? Değiştirilemez imza mı? Sizden pazar gününe kadar küçük bir talebim olacak. Mesaj atın, sosyal medyada paylaşın.'' açıklamasında bulundu.

iLKLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NE YAKIŞIR

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, Ankara Üniversitesinin Cumhuriyetin ilk üniversitesi olduğuna vurgu yaparak, “’O halde ilkler bize yakışır, ilk NFT dersi de Ankara Üniversitesine yakışır’ dedik ve böyle bir karar aldık. Gerçekten bundan da çok mutluyuz. Ama öğrencilerimiz bizden daha mutlu” diye konuştu.

Ünüvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugünkü senato kararıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü "NFT'ye giriş" dersi üniversitemiz genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendi. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadesine yer verdi.

Alınan bilgiye göre, "NFT'ye giriş" dersi ilk kez 2022 yılı bahar yarıyılında seçmeli dersler arasında yer alacak, derse bir şube ve 70 kişilik kontenjan ayrılacak.

Nft hakkında kılavuz bilgiye sahip olmak için bu içeriğe göz atabilirsiniz:

https://nftgundem.com/nft-nedir-nasil-yapilir-nft-nasil-satilir/