Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi A Haber'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelebi, Turgut Özal'a yönelik haksızca yapılan eleştiri ve iftiraların bugün de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a benzer bir şekilde yapıldığını ifade etti.

İbrahim Çelebi, "Türkiye'de yapılan doğru şeyleri bir türlü kabullenmeyen yapı var, şimdi Millet İttifakı ile vücut buldu. Bir kurgu ve üst akıl ile bunların bir araya getirildiğini görüyoruz. Şimdi iki ciddi ittifak var. Biz ya Türkiye'yi çökertmek isteyen ittifak ile olacağız veya her zamankinden daha çok birliği, kardeşliği tesis etmek isteyen, devletin bekasını önceleyen bir ittifaka destek olacağız." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TÜM GAYRI-MİLLİ UNSURLARI BİR ARAYA GETİRİLMİŞ"
Çelebi, "Millet İttifakı'nın çok kötü bir oluşum olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin tüm gayrı-milli unsurları bir araya getirilmiş. Zaten Meral Akşener diyor ki; "Cumhur İttifakı et ve tırnak gibi. Biz çıkarların bir araya getirdiği bir oluşumuz. En ufak bir şey de dağılırız" diyor.

Altılı koalisyonun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülüne değinen Çelebi, en başarısız olarak nitelediği 2 CHP'li belediye başkanının da süreç ile Türkiye'ye kazanımmış gibi lanse edildiğini belirtti.

İbrahim Çelebi şunları söyledi:
"İNŞALLAH CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAĞIZ"
Resmen Cumhur İttifakı'nda değiliz ama inşallah katılacağız. Özal iktidarındaki Türkiye'nin ufku açılmıştır. Özal o dönemde iş adamlarını yurt dışına götürerek oradaki gelişmeleri Türkiye'ye transfer etmişti.

ÖZAL'A ATILDIĞI GİBİ ERDOĞAN'A DA İFTİRA ATILIYOR
Ancak Özal sonrası Ana Vatan Partisi kuruluş felsefesinden uzaklaştı. Milletimiz sürekli ikaz etti ama baraj altında kaldık. Özal'a da o dönemde itiraflar atıldı. Aynı bugün Erdoğan'a yapıldığı gibi. Türkiye'de gerçekleri kabul etmeyen bir yapı var. Bu da Millet İttifakı.

"BUNLARI KORKUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Türkiye'nin birliğine ve kardeşliğine Millet İttifakı oluşturularak darbe vurulmak isteniyor. Ana Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı'na bir katkı sağlayacağı için bazı kesimlerde tedirginlik var.

CHP ve Demokrat Parti tarafından kontrol edilen "Ankara Kuşu" hesabı bizi çok diline doladı. Bizim bir amblemimiz dahi bunları korkutuyor. Bunları korkutmaya devam edeceğiz.

"MİLLET İTTİFAKI BUGÜNLERİ MUMLA ARATIR"
Millet İttifakı bugünleri bu ülkeye mumla aratır. Türkiye'nin tüm gayri milli unsurları bir araya getirildi. Her ay bir toplantı yapıyorlar altın günü gibi.

"İSTANBUL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA REZALET BİR DÖNEMİ YAŞIYOR"
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kartlarını kullanıp Akşener masaya geri döndü. Sadece algı belediyeciliği yapan bu iki başkanı bahane ettiler. İstanbul 3.5 senedir belediyecilik anlamında rezalet dönem yaşıyor.

"İBB, HDP'Yİ FİNANSE EDİYOR"
"Biz İBB Başkanını 3.5 yılda rezalet bir dönem yaşadığını sırf bilboardlardan her sene 1.5 milyar rant ile, buradan İYİ Partiyi, DEVA Partisi'ni ve HDP'yi finanse ettiğini biliyoruz. İSPARK vasıtasıyla HDP'li PKK'lı kişilerin nasıl işe alındığını biliyoruz. Buradan kimlerin finanse edildiğini PKK ve HDP'li terör sevicilerinin oralarda nasıl kadrolara alındığını, Ankara'daki belediyede nasıl HDP'li insanların muhafaza edildiğini biliyoruz. Hepsi bilgili ve belgeli.

"ÇAPSIZ İTTİFAKA ÜLKEYİ TESLİM EDEMEYİZ"
Türkiye çok kıymetli bir ülke. Bu çapsız akortsuz ittifaka ülkeyi teslim edemeyiz.

"MİLLET İTTİFAKI TEKLİF YAPTI AMA KABUL ETMEDİK"
Biz dün neysek bugün de oyuz, istikamet yerli ve milli cephe olacak. Millet İttifakı'ndan bize dolaylı olarak teklifler yapıldı ama biz kabul etmedik."