ASAL Araştırma Şirketi, Mart ayı içerisinde İstanbul'da yaptıkları son seçim anketinde Millet İttifakı’nın Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin de katılması halinde 6 partiden oluşacak bu ittifaka seçmenlerin bakış açılarını sordu.

Ankette katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa CHP ve İYİ Parti’den oluşan millet ittifakının genişleyerek Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti dahil 6 partiden oluşması durumda bu ittifaka oy verir misiniz?” sorusu yönetildi. Ankete göre, katılımcıların yüzde 43’ü söz konusu ittifaka oy vermeyeceğini, yüzde 39,2’si ise oy vereceğini belirtiyor. Oy verip vermeme konusunda kararsız kalanların oranının ise yüzde 17,8 çıktığı kaydedildi.

"BU PAZAR SEÇİM OLSA"

Ankette, “Bu Pazar İstanbul’da Milletvekili Genel Seçimleri yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna CHP yanıtı verenlerin yüzde 12,3’ü, İYİ Parti yanıtı verenlerin yüzde 9,5’i, HDP yanıtı verenlerin yüzde 46,5’i Millet İttifakının 6 partiden oluşması durumda bu ittifaka oy vermeyeceklerini belirtiyorlar.

Ankete göre, Siyasi parti tercihlerine göre dağılımda katılımcılardan söz konusu ittifaka Saadet Partililerin yüzde 42,5’i, Deva Partililerin yüzde 23,6’sı, Gelecek Partililerin yüzde 24’ü, Demokrat Partililerin yüzde 22’si, Kararsız ve hiçbiri yanıtı verenlerin ise yüzde 56,9’u oy vermeyeceğini belirtiyor.